Άμεση απευλευθέρωση της Ηριάννας!

Κατηγορία: 

Με απόφασή του, το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση της Ηριάννας για αποφυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 (!) ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στοχοποιημένη από τους αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Χωρίς μάρτυρες κατηγορίας, με κατηγορητήριο διάτρητο και έωλο, όπως καταμαρτυρούν ειδικοί και μη, το δικαστήριο τράβηξε από τα μαλλιά την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού πλαισίου που διατηρεί ατόφιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η οποία -τώρα- κάτω από την κατακραυγή αναγκάζεται να ψελλίσει υποκριτικά λόγια συμπαράστασης στην άδικη ποινικοποίηση και φυλάκιση της Ηριάννας.

Η υπόθεση της Ηριάννας και η ανάγκη στήριξης του αιτήματος αποφυλάκισής της είναι υπόθεση που αφορά την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Κάθε δημοκράτης και προοδευτικός νέος πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος στο αίτημα της Ηριάννας, αναλογιζόμενος ότι πρέπει να εμποδιστεί η άδικη ενοχοποίηση ενός νέου ανθρώπου, η άδικη κράτησή του στις φυλακές με ανυπολόγιστες για τη ζωή του συνέπειες, αλλά και ταυτόχρονα ότι πρέπει να μπει φραγμός στη διαρκή καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Και πρέπει να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που συντηρούν και ενισχύουν αντιδημοκρατικούς νόμους  και προχωρούν σε κραυγαλέες αντιδημοκρατικές παραβιάσεις όταν ταυτόχρονα αφήνουν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής -δολοφόνους του Παύλου Φύσσα- να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Όταν, ταυτόχρονα, δεν κινούν την παραμικρή διαδικασία εναντίον μεγαλοεπιχειρηματιών σαν τον Καρυπίδη, με δεκάδες κατηγορίες σε βάρος του,  ηθικού αυτουργού της αυτοκτονίας της εργάτριας στη Νάουσα. 

Όταν, ταυτόχρονα, δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα μένουν ατιμώρητα, μεγαλοεπιχειρηματίες φοροφυγάδες και ναρκοέμποροι κυκλοφορούν ελεύθεροι, σκάνδαλα μίζες και διαπλοκή κουκουλώνονται και θάβονται.

Η "αδέκαστη" και "τυφλή" δικαιοσύνη έχει το πρόσημο του πολιτικού συστήματος που υπηρετεί.

Στην υπόθεση της Ηριάννας, πρέπει να απαιτηθεί η άμεση αποφυλάκιση και αποκατάστασή της.

Η Πορεία καλεί κάθε νέο να ορθώσει ανάστημα και να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στην Ηριάννα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ

Διαβάστε επίσης