Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Ερκάν και σε όλους τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές!

Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγωνιστή Ερκάν (Şerif Turunç) και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 1:00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Ερκάν είναι γνωστός στο ελληνικό κίνημα από τη χρόνια παρουσία του στη χώρα μας, ως πολιτικός πρόσφυγας. Δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και ήρθαμε πολλές φορές σε επαφή μαζί του στους δρόμους της αλληλεγγύης.

Συνελήφθη απ’ το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας στις 22 του Γενάρη, τραυματισμένος από σφαίρες και εμφανώς χτυπημένος και βασανισμένος. Νωρίτερα είχε στοχοποιηθεί στη Τουρκία ως «τρομοκράτης» με την ανάρτηση φωτογραφιών του στη χώρα, φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί απ’ την ελληνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εδώ δικαστικής του περιπέτειας, όταν κατηγορούνταν σαν υποστηρικτής της τούρκικης αριστερής οργάνωσης DHKP-C. Θυμίζουμε ότι το 2015 το ελληνικό δικαστήριο αθώωσε τον Ερκάν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ερκάν, όπως και σε κάθε αγωνιστή για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Τουρκία, και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Διαβάστε επίσης