Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ: Πέθανε ο σύντροφος Ηλίας Μεταλλίδης, ένας φλογερός κομμουνιστής

Κατηγορία: 

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει με συγκίνηση πως πέθανε ο φλογερός κομμουνιστής, σύντροφος Ηλίας Μεταλλίδης στέλεχος του Μαρξιστικού – Λενινιστικού κινήματος και του Μ-Λ ΚΚΕ και κηδεύεται αύριο, Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 5μμ στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που τόσο αγαπούσε, την Ξηρόβρυση Κιλκίς.

Ο σ. Ηλίας Μεταλλίδης εκπροσωπώντας μια ολόκληρη γενιά επαναστατών, πάλεψε αταλάντευτα σε όλη τη ζωή του για το δίκιο του λαού μας, για τα μεγάλα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού.

Μέσα από τις γραμμές του επαναστατικού ΚΚΕ, σε νεαρή ηλικία μαζί με χιλιάδες άλλους μαχητές εντάχθηκε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ πολεμώντας ενάντια στους χιτλεροφασίστες κατακτητές και στη συνέχεια ξαναβγήκε στο βουνό για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ τους νέους κατακτητές, τους αμερικανοεγγλέζους ιμπεριαλιστές. Μετά την υποχώρηση ο σ. Ηλίας πέρασε στις σοσιαλιστικές χώρες, στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ένωσης μαζί με χιλιάδες Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες.

Αντιτάχθηκε αποφασιστικά στο αντεπαναστατικό 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ και στις αποφάσεις της περιβόητης 6ης Ολομέλειας του ΚΚΕ που ξεθεμελίωναν την επαναστατική ψυχή του κομμουνιστικού κινήματος και το μετέτρεπαν σε ένα ρεβιζιονιστικό κόμμα. Συνέχισε να βαδίζει σε όλη του τη ζωή ακλόνητα στο δρόμο του επαναστατικού αγώνα, μέσα από τις γραμμές του μ-λ κινήματος και του Μ-Λ ΚΚΕ υπηρετώντας με αφοσίωση τις ιδέες και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος.

Μέχρι το τέλος της ζωής του και παρά τα 93 χρόνια του, βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κόντρα σε δεξιές και ψευτοαριστερές κυβερνήσεις, σαν ένα ζωντανό παράδειγμα για τη νέα γενιά του λαού μας, που καλείται σε δύσκολες συνθήκες να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και να αγωνιστεί για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Ηλία στο γιο του Νίκο και σε όλους του δικούς του.

Αθάνατος!

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

14 Ιούνη 2017

Διαβάστε επίσης