Ανακοίνωση της Πορείας για τη δολοφονία από την αστυνομία του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γινόμαστε μάρτυρες μιας εν ψυχρώ δολοφονίας νεαρού Ρομά από αστυνομικό. Μετά τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα το 2021 και του Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη το 2022, αυτή τη φορά, τη ζωή του έχασε χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού, ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος ο οποίος οδηγώντας αυτοκίνητο, επιχείρησε να διαφύγει από αστυνομικό έλεγχο σε επαρχιακό δρόμο της Βοιωτίας, το βράδυ του Σαββάτου 11/11/23.

Στο αυτοκίνητο που περικυκλώθηκε και ακινητοποιήθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΟΠΚΕ, υπήρχαν άλλοι τρεις ανήλικοι επιβάτες. Ένας από αυτούς, συγγενής του 17χρονου θύματος, καταγγέλλει πως ο αστυνομικός τράβηξε τον Χρήστο Μιχαλόπουλο έξω από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε.
Για άλλη μία φορά η αστυνομία προσπάθησε να καλύψει από την πρώτη στιγμή την ευθύνη της, κάνοντας λόγο αρχικά για προσπάθεια του θύματος να αποσπάσει το όπλο του αστυνομικού, λέγοντας στη συνέχεια ότι ο πυροβολισμός έγινε λόγω εκπυρσοκρότησης, για να καταλήξει σε ανακοίνωση της ότι «οι συνθήκες τέλεσης του πυροβολισμού διερευνώνται».
Ακόμα και μετά από αυτή την ακραία έκφραση του αυταρχισμού και της αστυνομικής βίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να τοποθετήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί της Βοιωτίας, για να καταστείλουν τις αναμενόμενες και δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 41χρονου αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, που δολοφόνησε τον 17χρονο.
Η δολοφονία του Χρήστου Μιχαλόπουλου είναι μία κρατική δολοφονίας με ρατσιστικά κίνητρα, αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας και ασυδοσίας που τροφοδοτείται από την κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα του λαού.
 
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τη δολοφονία του Χρήστου Μιχαλόπουλου
Αγώνας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού

Διαβάστε επίσης