Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Τουρκίας

Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Τουρκίας ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν

Ένα μεγάλο λαϊκό ξέσπασμα συγκλονίζει το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας του Ερντογάν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας διαδηλώνουν  μέρες τώρα ενάντια στο άγριο καθεστώς πολιτικής καταπίεσης, τρομοκρατίας και καταστολής που έχουν επιβάλλει οι ντόπιες φιλοϊμπεριαλιστικές και ισλαμιστικές-θεοκρατικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Ερντογάν. Για να  καταπνίξει την κοινωνική έκρηξη το ντόπιο καθεστώς έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη τρομοκρατική, κατασταλτική επιχείρηση σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας, με νεκρούς, τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Στεκόμαστε στο πλαϊ του λαού και της νεολαίας της Τουρκίας και χαιρετίζουμε το σκληρό αγώνα που διεξάγει για τα δημοκρατικά δικαιώματα  και τις πολιτικές ελευθερίες του, τον αδιάκοπο  αγώνα του  για την ανατροπή της κυριαρχίας των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων και του ιμπεριαλισμού.

Οι ντόπιες κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα και την Τουρκία, δεμένες σφιχτά στο άρμα του ιμπεριαλισμού και αντιμέτωπες με τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής τους στο εσωτερικό, εφαρμόζουν μια διπλή πολιτική υποτέλειας και τυχοδιωκτισμού, που στρέφεται ενάντια στα πραγματικά εθνικά συμφέροντα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους δυο λαούς.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά, αναπτύσσοντας την πάλη τους ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους, τον ιμπεριαλισμό και τις ντόπιες κυρίαρχες τάξεις, τα ξένα πολυεθνικά μονοπώλια που έρχονται να καταληστεύσουν τον εθνικό τους πλούτο, κόντρα στο ρεύμα του αντιδραστικού εθνικισμού και σοβινισμού που δηλητηριάζει τις σχέσεις τους.