Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τη δολοφονική επίθεση στη Μόσχα

Μία πρωτοφανής επίθεση ομάδας ένοπλων σε πολυχώρο της Μόσχας οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 150 αθώους πολίτες που βρέθηκαν μέσα στο χώρο για να παρακολουθήσουν κάποιες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης την ευθύνη για το μακελειό αυτό ανέλαβε το ισλαμικό κράτος (ISIS), όμως οι ρωσικές αρχές αμφισβητούν την αξιοπιστία της ανακοίνωσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και συνδέουν έμμεσα, πλην όμως σαφώς, τη δολοφονική αυτή επίθεση με τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.

Ανεξάρτητα από το ποιος τελικά είναι αυτός που έκανε αυτή την επίθεση, είναι βέβαιο ότι η επίθεση αυτή θα οξύνει ακόμα περισσότερο τη διεθνή ένταση στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας και θα εντείνει ακόμα περισσότερο τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Το τελευταίο διάστημα ορισμένα γεγονότα έχουν αυξήσει το κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου με ενέργειες και δηλώσεις εκατέρωθεν που βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα δεσμευμένα ρωσικά χρήματα σε τράπεζες της Ευρώπης για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η Ρωσία να απαντήσει σε πολύ υψηλούς τόνους για την ενέργεια αυτή, με τη δήλωση του υπεύθυνου της ρωσικής προεδρίας ότι μετά από την απόφαση αυτή παύει πλέον η ειδική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία και γίνεται πλέον πόλεμος με τις χώρες της Δύσης.

Οι συνεχείς δηλώσεις, επίσης, του γάλλου προέδρου Μακρόν για την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ουκρανία αυξάνουν ακόμα περισσότερο την ένταση και τον κίνδυνο γενίκευσης των συγκρούσεων.

Τα τελευταία γεγονότα, σε συνδυασμό με όλες τις ενέργειες που εξελίσσονται στην ΕΕ, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Ρωσία έχει πετύχει σημαντικές νίκες στο πεδίο των μαχών, αυξάνουν κατακόρυφα τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και το κίνδυνο γενίκευσης του πολέμου.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη της ενδυνάμωσης του αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού αγώνα των λαών, για να αποτραπεί ο κίνδυνος του πολέμου που μόνο δεινά θα φέρει στους λαούς.

Διαβάστε επίσης