Απρόκλητη παρουσία των ΜΑΤ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! Να οργανώσουμε την απάντηση μας!

Κατηγορία: 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη νέα προκλητική παρουσία των κρατικών δυνάμεων καταστολής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο εβδομάδες απ’ όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συνέλλαβαν έναν νεολαίο έξω απ’ το Πάντειο, ύστερα από φερόμενο διαπληκτισμό με τον καθηγητή Α. Συρίγο, και με αφορμή την αναγραφή συνθήματος σε τοίχο του Πανεπιστημίου.

Σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, και ενώ συλλογικότητες του αναρχικού χώρου έκαναν παρέμβαση για τα πρόσφατα γεγονότα, μια διμοιρία των ΜΑΤ, εντελώς απρόκλητα, προσπάθησε να εισβάλει στο χώρο του Πανεπιστημίου και να καταπατήσει για ακόμη μια φορά το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν, στα μάτια του καθένα, πως η υπεράσπιση της σωματικής ακεραίοτητας του καθηγητή ήταν απλά ένα βολικό πρόσχημα για την αστυνομία και τις πρυτανικές αρχές, που δεν αποσκοπούν σε τίποτα άλλο παρά στον περιορισμό οποιασδήποτε πολιτικής παρέμβασης μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Γίνεται φανερό πως η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιθυμεί ένα πανεπιστήμιο «αποστειρωμένο», όπου οι φοιτητές θα τηρούν «άκρα του τάφου σιωπή» και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ για να το επιβάλλει. Φαντάζονται ένα πανεπιστήμιο χωρίς ελευθερία έκφρασης, χωρίς πολιτικοποίηση, χωρίς δυνατότητα συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης.

Οι φοιτητές του Παντείου και όλοι οι φοιτητές, κάθε σύλλογος και συλλογικότητα οφείλουν να καταδικάσουν την απρόκλητη παρουσία των ΜΑΤ στο Πάντειο. Να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο που δέχεται για ακόμη μια φορά σφοδρά χτυπήματα, τα δικαιώματα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και την πολιτική έκφραση, καθώς είναι τα μόνα «όπλα» που μπορούν να βάλουν ανάχωμα σε όλο το εύρος της μνημονιακής-αντιλαϊκής πολτικής. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που βρίσκονται στο διαρκές στόχαστρο είτε της συκοφάντησης είτε της κατάφωρης παραβίασης.

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές μας!

Μαζική αντίσταση στην καταπάτηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων!

Διαβάστε επίσης