Για την αναγόρευση του Γιούνκερ σε επίτιμο καθηγητή Νομικής στο ΑΠΘ

Μετά από πρόταση της Πρυτανείας του ΑΠΘ προς την Κοσμητεία της Νομικής ΑΠΘ, θα αναγορευτεί στις 13 Ιούλη ο Γιούνκερ επίτιμος καθηγητής της Νομικής ΑΠΘ. Ο Γιούνκερ είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρχιεπιτελάρχης της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού. Αρχιεπιτελάρχης λοιπόν των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ και των ντόπιων υποτακτικών τους που αυτά τα 7 χρόνια ρημάζουν το λαϊκό εισόδημα, εκτοξεύουν τη γενική ανεργία στο 30% και στο 50-60% στους νέους, κόβουν το δικαίωμα στην παιδεία-υγεία-ασφάλιση-παροχές, που ξεπουλάνε τη χώρα μας, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια, στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Τα μνημόνια του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου που βύθισαν τον λαό μας στη φτώχεια, που πλέον με αυτά αρπάζουν ακόμα και τη λαϊκή κατοικία, αυτήν την πολιτική υπηρετεί ο Γιούνκερ.

Η αναγόρευση του Γιούνκερ επίτιμου καθηγητή στο ΑΠΘ είναι προκλητική και για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης ειδικότερα, οι οποίοι βιώνουν τα αποτελέσματα της μνημονιακής επίθεσης στα δικαιώματά τους. Λόγω της μνημονιακής επίθεσης και με όχημα την υποχρηματοδότηση το ΑΠΘ υπολειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητικό-διοικητικό προσωπικό. Μια σειρά από σχολές έχουν υποβαθμιστεί πλήρως. Φοιτητές πετιούνται από τις εστίες, αναγκάζονται να πληρώνουν για συγγράμματα, ενώ ακόμα και το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση βρίσκεται υπό αίρεση. Οι φοιτητές στοιβάζονται στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια. Αυτή η κατάσταση αποτελεί ένα δίχως προσχήματα κόψιμο του δικαιώματός μας στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια που η Πρυτανεία και Κοσμητείες του ΑΠΘ δίνουν όρκους υποτέλειας στους ξένους κηδεμόνες μας, αφού πέρυσι η σχολή δημοσιογραφίας του ΑΠΘ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟ και το έκανε «καθηγητή» της. Σε μια περίοδο μάλιστα που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αιματοκυλούν τη Μέση Ανατολή χρησιμοποιώντας σαν ορμητήριο τη χώρα μας και τις στρατιωτικές τους βάσεις εδώ, προκαλώντας τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Οι φοιτητές θα πρέπει να απορρίψουν αυτή τη φιέστα εξωραϊσμού του Γιούνκερ που από εκπρόσωπος της αντιλαϊκής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται εδώ να παρουσιάζεται σαν ένας άνθρωπος που «υπερασπίζεται σθεναρά τη θέση της χώρας μας στο ευρωπαϊκό σύνολο κι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός» (από τις δηλώσεις του Πρύτανη του ΑΠΘ, Μήτκα). Ταυτόχρονα, σε αυτήν την κατεύθυνση, θα πρέπει να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα νέα μέτρα συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Ο Γιούνκερ και όλοι οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλισμού είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
Κάτω τα μνημόνια συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Διαβάστε επίσης