Για την Γενική Συνέλευση της 25ης Φεβρουαρίου και την στάση της ΚΝΕ-ΠΚΣ

Κατηγορία: 

Η ΓΣ του ΣΦΝ συνήλθε χθες 25/2 εν μέσω σημαντικών εξελίξεων στο εσωτερικό όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήθηκε το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και θέματα της σχολής. Όσον μας αφορά τονίσαμε ότι τα καραβάνια των προσφύγων βρίσκουν στην πολιτισμένη Δύση (και στη χώρα μας) φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ότι με αφορμή το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ δυναμώνει τα δεσμά της εξάρτησης της χώρας μας προωθώντας τα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου. Απαιτεί να φυλάει αυτό μαζί με την ΕΕ τα σύνορα της χώρας μας και ταυτόχρονα η κυβέρνηση Τσίπρα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» εκχωρεί αυτά τα κυριαρχικά δικαιώματα. Στην κατεύθυνση καταγγελίας αυτών των αντιδραστικών εξελίξεων καταθέσαμε από κοινού με τις Αγωνιστικές Κινήσεις ψήφισμα στο οποίο καλούμε σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, σε κοινό μέτωπο ντόπιων και προσφύγων απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της ΑΦΠ (μετάλλαξη της ΠΑΣΠ) η οποία δεν ψήφισε το ψήφισμα. Ως πρώην κυβερνητική παράταξη και νυν «ανεξάρτητη» εξαντλεί τον «ανθρωπισμό» και τον «ορθολογισμό» της στην αναζήτηση ΜΚΟ(!) για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΑΠΘ καθώς και για μια τέτοιου είδους «βοήθεια» στους πρόσφυγες. Τελευταία μάλιστα εξαντλεί το «δημοκρατικό ήθος» της στο να αναζητά συνέχεια τρόπους καταπάτησης του ασύλου! Σε κάθε περίπτωση, της είναι δύσκολο να καταγγείλει την Μητέρα Δύση που δημιουργεί και πνίγει πρόσφυγες και χτίζει φράχτες τον 21ο αιώνα!

Ωστόσο, αξιοσημείωτη είναι η στάση της ΚΝΕ-ΠΚΣ η οποία σε κοινή κατεύθυνση με την ΑΦΠ δεν ψήφισε το ψήφισμα. Είναι γνωστή η τοποθέτηση της ΚΝΕ ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα εξάρτησης, καθώς θεωρεί ότι η χώρα μας είναι λίγο-πολύ ιμπεριαλιστική σαν τις ΗΠΑ! (sic!). Κάτω από αυτήν την τοποθέτηση οδηγείται στην άρνηση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, στην άρνηση δημιουργίας αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού μετώπου. Από κει και πέρα όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι η τρόικα εξουσιάζει την Ελλάδα, ότι οι επιτελάρχες της έχουν εγκατασταθεί ακόμα και στα Υπουργεία. Δείχνει ότι τα αμερικανονατοϊκά αεροπλάνα-πλοία έχουν ως ορμητήριο για τις επεμβάσεις τους στην Μ. Ανατολή τις βάσεις στη χώρα μας και τώρα θα αναλάβουν και την φύλαξη των συνόρων της χώρας μας καταλύοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Η "Κ"ΝΕ απέναντι σε όλα αυτά εθελοτυφλεί, ουσιαστικά με αυτήν την γραμμή υποτάσσεται σε αυτήν την πραγματικότητα και κάθε άλλο παρά την κυβέρνηση δυσκολεύει με αυτήν τη στάση της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβρη όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρι, η ΚΝΕ-ΚΚΕ δεν διοργάνωσε ούτε μία κινητοποίηση! Ταυτόχρονα τότε στο ΔΣ του ΣΦΝ είχε ψηφίσει ΛΕΥΚΟ μαζί με τη ΔΑΠ (!) σε ψήφισμα καταγγελίας και κάλεσμα σε διαδήλωση κατά του Κέρι και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. 
 

Η ΠΟΡΕΙΑ καλεί τους Φοιτητικού Συλλόγους, τα σωματεία, όλο το λαό, μπροστά στην εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, μπροστά στη μάχη ενάντια στην αντιασφαλιστική επιδρομή των ιμπεριαλιστών και tων ντόπιων υποτακτικών, να βαδίσουμε στο δρόμο της αντίστασης, να δείξουμε την πιο πλέρια αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μέτωπο στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

ΈΞΩ από ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΈΞΩ ΔΝΤ-ΗΠΑ-Βάσεις

Διαβάστε επίσης