Για τη δίωξη φοιτητών στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Κατηγορία: 

Συνεχίζονται οι διώξεις στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης. Πέρυσι είχαν γίνει μηνύσεις σε βάρος μελών του ΣΦΞ (μεταξύ αυτών και μελών της ΕΑΑΚ) με υπόδειξη του καθηγητή κ. Παύλου, ενώ τώρα οι δικαστικές αρχές ξαναχτυπούν παίρνοντας τηλέφωνα και ζητώντας στοιχεία φοιτητών (μεταξύ των οποίων και μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων) που είχαν συμμετοχή σε κινητοποιήσεις κατά της αυθαιρεσίας του συγκεκριμένου καθηγητή.

Ο καθηγητής κ. Παύλου είχε δημιουργήσει προβλήματα στη σχολή και στους όρους σπουδών των φοιτητών με μαζικά κοψίματα, ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τους τρόπους βαθμολόγησης των γραπτών του. Στη συνέχεια ξεδίπλωσε όλη τη «δημοκρατικότητά» του υμνώντας τα «αρχαιοελληνικά ιδεώδη», καλώντας τους φοιτητές να μιμηθούν τον Κασιδιάρη και τον Μεταξά και κάνοντας κηρύγματα μίσους απέναντι στους πρόσφυγες. Οι απόψεις του, που φτάνουν ως τη στήριξή του ακόμα από τη Χρυσή Αυγή, γνωστές, με την Χ.Α. μάλιστα να θέτει και ερώτηση στη Βουλή γι’ αυτόν και τα γεγονότα εκεί. Οι φοιτητές απάντησαν στο όργιο καθηγητικής αυθαιρεσίας και τον εκφασισμό μέσα στα Πανεπιστήμια που προωθεί ο συγκεκριμένος καθηγητής με τις συλλογικές διαδικασίες τους και μαζικά, για να λάβουν ως απάντηση μηνύσεις.

Ολοφάνερα οι φοιτητές αυτοί διώκονται λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της αγωνιστικής στάσης τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν. Όπως συνέβη και στο Ρέθυμνο όπου αγωνιζόμενοι φοιτητές σέρνονται στα δικαστήρια από καθηγητές τους, λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις για τη λέσχη.

Να σημειωθεί ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ο ρόλος της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης: ξεχνά να καταδικάσει τους φασίστες δολοφόνους του Π. Φύσσα, ανέχεται τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και των οπαδών της και δεν έχει να πει τίποτα για την αυθαιρεσία και τα φασιστικά κηρύγματα του κ. Παύλου μέσα σε Πανεπιστήμιο. Θυμάται όμως τον ρόλο της όταν πρόκειται να δικάσει αγωνιστές και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. 

Τα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ πηγαίνουν μαζί με την τρομοκρατία, τον εκφασισμό της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την καθηγητική αυθαιρεσία στα Πανεπιστήμια.

Η Πορεία θα σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων φοιτητών, δίπλα σε όσους αντιστέκονται στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Διαβάστε επίσης