Δεν χόρτασες Πανελλαδικές; Το Πάντειο σου δίνει την ευκαιρία να τις ζήσεις πολλαπλά!

Κατηγορία: 

Σε εξεταστική 12 ημερών καλούνται να ανταπεξέλθουν οι φοιτητές του Παντείου για ακόμη μια φορά! Το σκηνικό των εξεταστικών τύπου Πανελλαδικών δείχνει να μονιμοποιείται στη σχολή μας χωρίς ωστόσο να υπάρχει το παραμικρό επιχείρημα για «πεπιεσμένες» εξεταστικές αφού δεν έχει χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα στη σχολή μας π.χ. λόγω κινητοποιήσεων κ.ο.κ.

Με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτεται η ψευδεπίγραφη ρητορεία ορισμένων ακαδημαϊκών μερίδων οι οποίες άλλες χρονιές υποστήριζαν πως θα κινδυνεύσει το εξάμηνο εξαιτίας φοιτητικών κινητοποιήσεων, αν δεν μικρύνει το διάστημα διεξαγωγής της εξεταστικής.

Αποκαλύπτεται δηλαδή πως, με πρόσχημα την πίεση του χρόνου και με σκοπό τη δαιμονοποίηση των αγώνων στα μάτια των φοιτητών, επιδιώκεται με έναν σταθερό και μόνιμο τρόπο η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου φοιτητή που δεν θα σηκώνει το κεφάλι να αντικρύσει και να αντιπαλέψει τα προβλήματα που έχει από κοινού με τους άλλους συμφοιτητές του, παρά θα παραμένει σκυφτός πάνω από τα συγγράμματα και τις σημειώσεις του (που, σημειωτέον, συνήθως χρυσοπληρώνει) παλεύοντας να τελειώσει γρήγορα τη σχολή! Ενός φοιτητή που θα αντέχει και στις πιο εντατικές μεθόδους εξέτασης και αξιολόγησης, που θα τελειώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί ακριβώς όπως υπαγορεύει και η αγορά εργασίας. Ενός μελλοντικού εργαζόμενου πειθήνιου και υποτακτικού, που όταν αποτυγχάνει ή μένει άνεργος θα αισθάνεται πώς φταίει ο ίδιος επειδή δεν ήταν αρκετά παραγωγικός και αποτελεσματικός, κάνοντας τον να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες απαιτήσεις για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του.

Με αυτή τη συνολική κατεύθυνση πρέπει να αναμετρηθούμε αποφασιστικά και αγωνιστικά! Να διεκδικήσουμε ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και μια εξεταστική που δεν θα προσιδιάζει στις Πανελλαδικές! Μια εξεταστική που θα μας επιτρέπει την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία μας!

Η Πορεία καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Παντείου να σταθούν αποφασιστικά ενάντια στην εντατικοποίηση των σπουδών τους!

 

Διαβάστε επίσης