Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση για τη συμπλήρωση των 4 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Κατηγορία: 

Ώρα συγκέντρωσης 5 μ.μ., Σαλαμίνος και Παύλου Φύσσα

(πρώην Π. Τσαλδάρη) στο Κερατσίνι.

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του Γ. Ρουπακιά, μέλους της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία έρχεται μετά από μία σειρά φασιστικών επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών και αριστερών αγωνιστών και εγείρει μαζικές αντιδράσεις. Παρά τις προσπάθειες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της τότε κυβέρνησης Σαμαρά να παρουσιάσουν το γεγονός σαν καυγά μεταξύ οπαδών του ποδοσφαίρου, αποκαλύπτεται ότι η δολοφονική επίθεση εκτελέστηκε κατόπιν εντολών και συννενόησης με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Πάυλος Φύσσς στοχοποιήθηκε από τους νεοναζιστές για τη στάση του και τη δράση του γιατί ήταν αντιφασίστας δημοκράτης.

Τέσσερα χρόνια μετά και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει στο όνομα της αριστεράς, οι ηθικοί αυτουργοί και οι εκτελεστές αυτού του εγκλήματος παραμένουν ελεύθεροι. Η δίκη παρωδία που σέρνεται όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνει τις βαθύτερες σχέσεις της φασιστικής οργάνωσης με το κράτος και το σύστημα που την εξέθρεψε.

Τέσσερα χρόνια μετά η αντικομμουνιστική προπαγάνδα προσπαθεί να ταυτίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό μέσα από τη θεωρία των δύο άκρων. Στη πραγματικότητα τα αστικά επιτελεία και οι παπαγάλοι τους προσπαθούν να αθωώσουν τον φασισμό και να στοχοποιήσουν το επαναστατικό λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα, να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται να περιορίσουν και να καταστείλουν τους αγώνες.

Αυτοί που πετάνε τόνους λάσπης στο κομμουνιστικό κίνημα είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους, σπέρνωντας τη φτώχεια την ανεργία και την ανέχεια υπηρετώντας την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, ενίσχυσαν την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι που έδωσαν βήμα λόγου στους νεοναζιστές εγκληματίες παρουσιάζοντάς τους σαν μία ακόμα πολιτική δύναμη. Είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν να κρατήσουν τη δίκη της Χ.Α. κεκλεισμένων των θυρών κάνοντάς τους ουσιαστικα πλάτες.

Ο φασισμός είναι η όψη του ίδιου νομίσματος, είναι η εφεδρεία του συστήματος που σε καιρούς κρίσης ξεβράζεται στην επιφάνεια για να σπείρει την τρομοκρατία, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό χτυπώντας τους αδύναμους, για να τσακίσει κάθε δημοκρατική φωνή που αντιστέκεται κάθε οργανωμένη συλλογική αντίσταση, για να υπερασπιστεί και να προστατέψει τα συμφέροντα των μεγαλοβιομήχανων των εφοπλιστών και των πολυεθνικών.

Τέσσερα χρόνια μετά το δολοφονικό αυτό χτύπημα, τιμάμε τη μνήμη του Πάυλου Φύσσα μέσα από τους μαζικούς λαϊκούς αντιφασιστικούς αγώνες.

Το τσάκισμα του φασισμού περνάει μέσα από τους αγώνες ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στη πολιτική της εξάρτησης και της υποδούλωσης της χώρας και του λαού από τους δυνάστες ιμπεριαλιστές, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Αγώνας για δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία!

 

Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη αντιστεκόμαστε στο φασισμό

και το σάπιο, βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά.

Διαβάστε επίσης