Εμπρηστική-δολοφονική επίθεση σε χώρο διαμονής μεταναστών και προσφύγων

Κατηγορία: 
Ανακοίνωση της Πορείας

Η φωτιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο κτήριο της Νοταρά 26, στο οποίο φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, πέρασε στις περισσότερες περιπτώσεις στα «ψιλά» των ειδήσεων, και γνώρισε μια μικρή αναφορά κάπου ανάμεσα στις 116 πυρκαγιές που ξέσπασαν, για διάφορους λόγους, την ημέρα εκείνη. Μια πυρκαγιά πάνω, μια κάτω…

Όμως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτήριο της Νοταρά δεν ήταν προϊόν ατυχήματος ή αμέλειας, μα ούτε και κρύβεται πίσω της κάποιος επίδοξος οικοπεδοφάγος. Η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική -αν όχι και δολοφονική- επίθεση δύο κρανοφόρων, οι οποίοι, αφού έσπασαν παράθυρο στο ισόγειο του κτηρίου, έριξαν μέσα στο κτήριο ένα μπιτόνι με βενζίνη και γκαζάκια, και διέφυγαν με μηχανή.

Από τη δυνατή έκρηξη που προκλήθηκε και την διάδοχη πυρκαγιά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μολονότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ πιθανό, με δεδομένο ότι στο κτήριο διέμεναν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και με την επισήμανση ότι πολύ κοντά στο αρχικό σημείο του εμπρησμού κοιμόντουσαν δύο οικογένειες με μικρά παιδιά. Βέβαια, οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν υπήρξαν μεγάλες, και όλο το κτήριο έχει προς το παρόν εκκενωθεί.

Πίσω από τη θρασύδειλη, όσο και τυφλή, επίθεση στον χώρο διαμονής μεταναστών και προσφύγων, εύκολα κανείς μπορεί να αναγνωρίσει ρατσιστικά και φασιστικά κίνητρα, τα οποία βρίσκουν, στη συγκυρία, αναβαθμισμένη έκφραση. Οι φασίστες μέσα κι έξω από τη βουλή επανέρχονται, πρακτικώς ενθαρρυμένοι κάθε φορά που οι βίαιες, απάνθρωπες ενέργειές τους δεν τιμωρούνται, ή αντιμετωπίζονται με επιείκεια.

Η επίσημη πολιτεία αφενός δεν μπορεί, ή δεν θέλει, ή λίγο κι απ’ τα δύο, να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες για πρόσφυγες και μετανάστες, και να εγγυηθεί ταυτόχρονα για την ασφάλειά τους για όσον καιρό αυτοί θα παραμείνουν στη χώρα μας, αφετέρου σφυρίζει μισοαδιάφορα μπροστά στα κρούσματα ξενοφοβίας έως ρατσιστικού μίσους.

Καταδικάζοντας απερίφραστα την άνανδρη εμπρηστική-δολοφονική επίθεση, αποδοκιμάζοντας την κυβερνητική απάθεια μπροστά στα αναβαθμισμένα κρούσματα ρατσισμού, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες και ξεκαθαρίζουμε ότι η τρομοκρατία των φασιστών και του παρακράτους δεν θα περάσουν!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Διαβάστε επίσης