Επίσκεψη Κέρυ; Ποιος νοιάζεται...

Κατηγορία: 

Την Παρασκευή 4/12 το γεράκι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο Τζ. Κέρι επισκέφθηκε τη χώρα μας. Η ΠΟΡΕΙΑ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις κατέθεσαν ψήφισμα στο Δ.Σ. του Σ.Φ.Ν. με το οποίο καλούσαν τον Σ. Φ. Νομικής να διαδηλώσει την αντίθεση του σε αυτήν την επίσκεψη-πρόκληση για το λαό μας.

Απ’ τη μια δεν προκαλεί εντύπωση ότι η ΔΑΠ ψήφισε ΛΕΥΚΟ, καθώς ως φοιτητική παράταξη της ΝΔ υπηρετεί στη χώρα μας τα συμφέροντα ΚΑΙ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, δείχνοντας παράλληλα πόσο υποκριτική ήταν η «αλληλεγγύη» της στους πρόσφυγες και τα «μαθήματα ανθρωπιάς» της. Απ’ την άλλη αξιοσημείωτη είναι η στάση της ΚΝΕ-ΠΚΣ να ψηφίσει επίσης ΛΕΥΚΟ, θεωρώντας ότι το να κηρύσσεις τον Κέρι ανεπιθύμητο «προσωποποιείς» το ζήτημα του ιμπεριαλισμού ή πως έτσι εκφράζεται η αντίθεση ΜΟΝΟ απέναντι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ο Κέρι ήρθε εδώ εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε μια περίοδο όπου οι ιμπεριαλιστές και οι ΗΠΑ σφάζουν τους λαούς στη Μ. Ανατολής, την Παλαιστίνη, τη Συρία, ξαναχαράσσοντας τα σύνορα στην περιοχή με το αίμα των λαών! Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας συνεχίζει να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την επιδρομή τους στην Μ. Ανατολή. Σε μια περίοδο όπου ΗΠΑ-ΕΕ επιβάλλουν μνημόνια στο λαό, δυναμώνοντας τα δεσμά της εξάρτησης στη χώρα μας. Είναι γνωστή άλλωστε η τοποθέτηση του ΚΚΕ πως όλες οι χώρες είναι λίγο-πολύ ιμπεριαλιστικές, «αλληλοεξαρτώνται» (π.χ. η Ελλάδα ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ..sic!), ότι η Ελλάδα δεν είναι μια εξαρτημένη χώρα κι ότι ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία είναι νεμοντέ, εκτός εποχής!

Ωστόσο είναι επικίνδυνο και βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος στα πλάνα των ιμπεριαλιστών, που τους αποκαλεί «φίλους και εταίρους», μια δύναμη σαν την ΚΝΕ-ΠΚΣ που θέλει να λέγεται «κομμουνιστική» να αρνείται την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να αρνείται να διαδηλώσει και να αγωνιστεί (όπως και ΟΛΗ η «αριστερά») ενάντια στον Κέρι, δηλαδή ενάντια στον αμερικάνικο εν προκειμένω ιμπεριαλισμό.

Αντίθετα, η ΠΟΡΕΙΑ  καλεί τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να αγωνιστούν μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και όλο το λαό ενάντια στα μνημόνια. Να συγκροτήσουμε ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μέτωπο δείχνοντας την πραγματική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Να αγωνιστούμε για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.

Διαβάστε επίσης