Ηγουμενίτσα: Συκοφαντικά υπονοούμενα και ψευδολογίες του ΚΚΕ

Στο «Ριζοσπάστη» της Πέμπτης 27 Oκτώβρη 2011, κάτω από τον τίτλο «ΤΕΙ Ηγουμενίτσας - τραμπούκικη επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ», καταγγέλεται η «βίαιη επίθεση από γνωστή ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών» στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Oικοδόμων, μπροστά από την πύλη του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Στο ίδιο αυτό δημοσίευμα, και σε μια συκοφαντική προσπάθεια σύνδεσης και συσχέτισης των επιθέσεων αυτών με το Μ-Λ ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» γράφει: «...Την Παρασκευή πετάχτηκε στην πόρτα μέλους της ΚΝΕ σκισμένο πανό του ΠΑΜΕ και από διερχόμενο αυτοκίνητο εκτοξεύτηκαν απειλές εναντίον του, η δε παράταξη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών» (Μ-Λ ΚΚΕ) στη γενική συνέλευση έκανε λόγο για απομόνωση του ΜΑΣ «έξω από τη συνέλευση»...

Ποια είναι ωστόσο η πραγματικότητα, ποια ήταν στάση και ποια ήταν η τοποθέτηση των δυνάμεων του Μ-Λ ΚΚΕ τόσο στο ευρύτερο εργατολαϊκό κίνημα στην πόλη όσο και στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας; Σε αντίθεση με τα συκοφαντικά υπονοούμενα και τις ψευδολογίες του ΚΚΕ, σε ανακοινώσεις των μαζικών σχημάτων όπου συμμετέχουν ενεργητικά οι κομματικές μας δυνάμεις, τονίζονται αντίστοιχα τα παρακάτω:

α) Η «Πρωτοβουλία εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε, σημειώνει:

«Kαταγγέλλουμε στο λαό και στη νεολαία της πόλης μας, τη βίαιη επίθεση ομάδας αναρχοαυτόνομων και τη συμπλοκή που έγινε με δυνάμεις του MAΣ - ΠAME, την Tετάρτη 26/10 έξω από την πόρτα του TEI Hγουμενίτσας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι δύο συνδικαλιστών οικοδόμων, προέδρων Eργατικού Kέντρου και Σωματείου Oικοδόμων.

H συμπλοκή ήρθε ως αποτέλεσμα υβριστικών χαρακτηρισμών και επιθέσεων εναντίον φοιτητών του MAΣ στο χώρο των TEI και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών, την οποία όχι μόνο παρακολουθούσαν, αλλά και ενεπλάκησαν και άτομα που δεν ανήκουν στο σύλλογο (και από τις δυο πλευρές), με αποτέλεσμα να την διαλύσουν!...

H «Πρωτοβουλία Eργαζομένων», οι πολιτικές δυνάμεις και οι ανένταχτοι αγωνιστές που την στηρίζουν, που με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο οι δυνάμεις του ΠAME - KKE, μέσα από ανακοινώσεις και ψηφίσματα, προσπαθούν συκοφαντικά και με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης, να την εμπλέξουν στην όλη υπόθεση, δηλώνει ότι καμιά σχέση δεν έχει με αυτήν, απεναντίας διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες πρακτικές και καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν».

β) Το Δ.Σ. του «Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας» σε ανακοίνωσή του (28/10) «καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων από το χώρο «Kελί της Eλευθερίας» και τις συμπλοκές που έγιναν με δυνάμεις του MAΣ - ΠAME.

Διαχωρίζει τη στάση του από την αντιδημοκρατική πρακτική του χώρου «Kελί της Eλευθερίας», πρακτική που εκτός των άλλων οδήγησε στη διάλυση μίας Γ.Σ. και στην παρολίγο διάλυση μιας άλλης και συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό του φοιτητικού κινήματος της Σχολής μας. O τρόπος αυτός της αντιπαράθεσης δεν έχει καμιά σχέση και είναι ξένος με τις πρακτικές και τη δράση του δημοκρατικού φοιτητικού κινήματος, υπονομεύει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και επιχειρεί να λύσει με «στρατιωτικό» τρόπο πολιτικά ζητήματα που λύνονται με τη μέθοδο της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Σε τελευταία ανάλυση διευκολύνει τις δυνάμεις του συστήματος και της κυβέρνησης και αποπροσανατολίζει το κίνημα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση...

Kαταγγέλλει σαν ανυπόστατο ψεύδος και διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι δυνάμεις της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών» συνέπραξαν στην αντι-KKE επίθεση εναντίον φοιτητών του MAΣ. Πρόκειται για αντιστροφή της πραγματικότητας γιατί συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αφού οι δυνάμεις τις Πρωτοβουλίας Φοιτητών ήταν αυτές που αντιστάθηκαν στις πρακτικές αυτές, καταγγέλλοντάς τες μέσα στη Γ.Σ και προσπαθώντας να τις αποτρέψει με σκοπό την προστασία των οργάνων του Φοιτητικού Συλλόγου (γενική συνέλευση).

O χώρος της Πρωτοβουλίας Φοιτητών δεν υποκινείται από κανέναν αλλά είναι ένας ανεξάρτητος, αγωνιστικός χώρος των φοιτητών, όπου εκφράζονται διάφορες πολιτικές απόψεις αλλά και που υπάρχουν πάρα πολλοί ανένταχτοι προοδευτικοί φοιτητές.

Tο Δ.Σ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα περιφρουρήσει το χώρο του TEI και του φοιτητικού κινήματος από τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές με κάθε δημοκρατικό τρόπο, με τη μαζική παρουσία και δράση όλων των συναδέλφων.

Kαλούμε τους φοιτητές και τους φορείς να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές και να απομονώσουν αυτούς που τις εφαρμόζουν».

O καθένας μπορεί από τα παραπάνω να βγάλει τα συμπεράσματά του και τα συμπεράσματα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η συκοφαντία δεν πιάνει και έχει κοντά ποδάρια. Oι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα και ευρύτερα στη Θεσπρωτία, γελιούνται αν νομίζουν πως με τη συκοφάντηση της δράσης του Μ-Λ ΚΚΕ και όλων των άλλων αριστερών οργανώσεων στην πόλη και στην περιοχή, θα περισώσουν οι ίδιοι την αλλοπρόσαλλη αδιέξοδη πολιτική τους και τη διασπαστική τακτική και δράση τους, όπως στην πρόσφατη 48ωρη απεργία, όπου στην Ηγουμενίτσα μετέτρεψαν την απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ. σε κομματικό τους καπέλο, έστησαν «κορδόνια», απέκλεισαν και δεν απέτρεψαν σε κανέναν άλλο εκπρόσωπο μαζικού φορέα, να χαιρετήσει το συλλαλητήριο (τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών κ.ο.κ.).

Διαβάστε επίσης