Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας Ιωαννίνων

Κατηγορία: 

Πραξικόπημα και Νοθεία από την Πανσπουδαστική Κ.Σ. (ΚΝΕ) σε απόλυτη συνεργασία με τη ΔΑΠ ενάντια στην ΠΟΡΕΙΑ στο Ιστορικό –Αρχαιολογικό Ιωαννίνων!

Και μπορεί οι εκλογές να τέλειωσαν, το ρεσιτάλ αντιδημοκρατικών  και πραξικοπηματικών πρακτικών από την Φοιτητική Παράταξη του ΚΚΕ, Πανσπουδαστική Κ.Σ., καλά κρατεί. Η ΠΚΣ συναγωνίζεται επάξια την ΔΑΠ στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της.

Τι συνέβη λοιπόν;

Σε συνέχεια των τραμπουκισμών, των χλευασμών που δέχτηκαν οι δυνάμεις της Πορείας στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, σε συνέχεια της κατάφωρης φίμωσης με τα σκισίματα των αφισών και το πέταγμα του τραπεζιού της, σε συνέχεια της τραμπούκικης επίθεσης που δέχτηκαν μέλη της Πορείας από πρωτοκλασάτα μελή της ΚΝΕ, τώρα ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ευτελίζοντας πλήρως τα συλλογικά όργανα και τις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος θέλουν να υφαρπάξουν τη μία έδρα που πήρε η ΠΟΡΕΙΑ στις εκλογές.

Η συνεργασία της ΠΚΣ (ΚΝΕ) με τη ΔΑΠ φάνηκε και όταν καταθέσαμε σε αρκετά ΔΣ το ψήφισμα καταγγελίας για την τραμπούκικη επίθεση που δεχτήκαμε. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μας κατήγγειλαν ότι τους λασπολογούμε και ότι βλέπουμε φαντάσματα μην αναγνωρίζοντας το περιστατικό. Ψήφο “Ασυλίας” τους έδωσε η ΔΑΠ ψηφίζοντας μαζί τους ΚΑΤΑ είτε ΛΕΥΚΟ. Όπως λέει κι ο λαός μας, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος των ΠΚΣ, ΔΑΠ συνεχίστηκε και στο προεκλογικό Δ.Σ. φτάνοντας στο αποκλεισμό δυνάμεων μη επιτρέποντας στα επί πτυχίο μέλη τους να βάλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. κάτι που ξεκάθαρα προβλέπεται και από το καταστατικό!

Η ΠΚΣ (ΚΝΕ) μαζί με τη ΔΑΠ, όλο αυτό το διάστημα αρνούνται να συγκαλέσουν το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε αυτό να συγκροτηθεί! Έχουν την ευθύνη για τον ευτελισμό των δημοκρατικών κεκτημένων και των συλλογικών οργάνων και διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος. Οι σύλλογοι όμως δεν είναι τσιφλίκι καμιάς παράταξης για να τους χρησιμοποιεί εργαλειακά και να παρακωλύει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τη συγκρότηση των οργάνων τους.

Ως Πορεία καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της ΔΑΠ και της ΠΚΣ και καλούμε όλους τους φοιτητές να υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας όργανα ενάντια σε κάθε απόπειρα αμαύρωσής τους! Η αμφισβήτηση της έδρας της Πορείας στο Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου του Ιστορικού-Αρχαιολογικού αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών, του ίδιου του δικαιώματός μας να ψηφίζουμε ελεύθερα! Να μην επιτρέψουμε να περάσει!

Διαβάστε επίσης