Κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Κατηγορία: 

Συνεχίζονται και εντείνονται οι δραστηριότητες της "Επιτροπής Υποστήριξης" στους συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές.Ήδη η Επιτροπή έχει παρέμβει σε δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων για να βγουν ψηφίσματα συμπαράστασης. ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Εργατικά Κέντρα, δημοτικά σχήματα, τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι ΠΕ έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους και ζητάνε να αποφυλακιστούν, να μην εκδοθούν και να παραχωρηθεί πολιτικό άσυλο στους Τούρκους Αγωνιστές.

Την εβδομάδα που μας πέρασε μέλη της "Επιτροπής Υποστήριξης" έκαναν παράσταση στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης (Δευτέρα 11/5), στο Γενικό Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Τετάρτη 13/5) ενώ δόθηκε και συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ (Πέμπτη 14/5).
Μπροστά μας βρίσκεται η συγκέντρωση της Τρίτης 19 Μάη στα Προπύλαια για την προπαγάνδιση της οποίας ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις και εξορμήσεις με προκήρυξη και αφίσα στο κέντρο της Αθήνας, που θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στις γειτονιές.
Την έκδοση στη Γαλλία του Τούρκου αγωνιστή της ΑΤΙΚ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.
Ωστόσο την Τρίτη 12/5 υπήρξε μια αρνητική εξέλιξη. Το Συμβούλιο Εφετών , αποφάσισε την έκδοση στη Γαλλία του Τούρκου αγωνιστή της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), Ντενίζ Πεκτάς. Σε βάρος του Τούρκου αγωνιστή, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, έχουν εκδοθεί δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ένα από τη Γαλλία κι ένα από τη Γερμανία, στα οποία κατηγορείται για την πολιτική του δράση στα πλαίσια της ΑΤΙΚ. Δράση η οποία, παρότι κινείται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το καθεστώς φασιστικοποίησης που ισχύει στην ΕΕ και εκδηλώνεται ενάντια στους αγώνες και τους αγωνιστές, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.
Ταυτόχρονα η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια ακόμη απόδειξη για το ρόλο του αστικού δικαστικού συστήματος το οποίο - λειτουργώντας στα πλαίσια της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα - δεν διανοείται να αμφισβητήσει τις απαιτήσεις-εντάλματα έκδοσης σε βάρος Τούρκων αγωνιστών.
Η άσκηση έφεσης στο αρμόδιο συμβούλιο του Αρείου Πάγου που θα εκδικαστεί σύντομα θα είναι το επόμενο άμεσο βήμα για τον Τούρκο αγωνιστή.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τον κίνδυνο στον οποίο τίθεται η ζωή των Τούρκων αγωνιστών, αφού κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στο οποίο αγωνίζονται.
Η ΕΠΙΤΡΟ­ΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ των τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση και προχωρά στις άμεσες πολιτικές κινήσεις που έχει αποφασίσει, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να τις στηρίξουν μαζικά:

 

Το ιστορικό

Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο». Απ' τους 4 που συνελήφθησαν στη χώρα μας, συνεχίζουν να κρατούνται οι 3, οι Gültekin Erol, Kaya Turgut, Pektaş Deniz μετά την απελευθέρωση της Ozdemir Arzu η οποία απαλλάχθηκε στις 30/4 απ' την κατηγορία για «παράνομη είσοδο» στη χώρα που της είχε απαγγελθεί, παρότι είχε υποβάλει άμεσα αίτημα για πολιτικό άσυλο και η οποία είχε διασωθεί, μετά από κινητοποίηση, από απόπειρα των ελληνικών αρχών για άμεση απέλαση της στην Τουρκία. Οι υπόλοιποι αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές, (οι δύο ζητούν Άσυλο κι ο ένας είναι γερμανός υπήκοος) κινδυνεύουν με έκδοση στη Γερμανία ή στην Τουρκία, γεγονός που θα σημάνει γι' αυτούς φυλάκιση – μέχρι και ισόβια – και κίνδυνο για τη ζωή τους! Καταγγέλλουμε επίσης την κράτηση και τους βασανισμούς που δέχονται κι άλλοι αγωνιστές απ΄ την Τουρκία που έχουν διασπαρεί σε τέσσερεις διαφορετικές φυλακές στην Ελλάδα. Ο Bilgehan Karpat μάλιστα τέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας, γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο. Είναι φανερό πως πρόκειται για στοχοποίηση και ποινικοποίηση αγωνιστών απ΄ τους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς καταστολής που διαθέτουν, για φρονηματικές διώξεις, στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της ενίσχυσης της πολιτικής της τρομοκράτησης και της καταστολής, ενάντια στους ίδιους τους λαούς τους, σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε αγωνιστές.
Οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με την πολιτική αυτή και την εφαρμόζουν. Οι αγωνιστές αυτοί πρέπει να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ! Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για οτιδήποτε τους συμβεί!
Να αναπτύξουμε πλούσια μαζική δράση για να σώσουμε τη ζωή των αγωνιστών αυτών! Με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, έκδοση ψηφισμάτων μαζικών φορέων. Ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Συγκέντρωση την Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια στις 19:00!

Διαβάστε επίσης