Κυβίστηση στον κύβο και στις διαγραφές φοιτητών!

Κατηγορία: 

Αυτά έλεγε πριν από ένα 6μηνο ο Κουράκης, τότε Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Παιδειας) αναφερόμενος στις επιχειρούμενες διαγραφές φοιτητών από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο των επιχειρημάτων του, μπορεί να το αναζητήσει κανείς σήμερα αναρτημένο στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κουράκης ζητούσε να μη διαγραφεί έστω και ένας φοιτητής, αίτημα για την υποστήριξη του οποίου, μάλιστα εντόπιζε «πληθώρα επιχειρημάτων»:

Αφενός, όταν όλοι όσοι και όσες εισήχθησαν στο πανεπιστήμιο απέκτησαν τη φοιτητική ιδιότητα, δεν υπήρχε καμία διάταξη διαγραφής και το κράτος και οι νόμοι δεν προέβλεπαν διαδικασία με την οποία χάνονταν η φοιτητική ιδιότητα. Αφετέρου, υπάρχει νόμος του '80, ο οποίος προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξει διακοπή σπουδών για σοβαρούς λόγους και επανεγγραφή σε ύστερο χρό­νο, η διαδικασία όμως αυτή παρέμεινε ανενεργή, ακριβώς διότι δεν χρειαζόταν. Εφόσον δεν υπήρχε η διαδικασία να χάσει κά­ποιος τη φοιτητική ιδιό­τητα, κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους λόγους, καθυστέρησαν την ολοκλήρωση των σπουδών τους βασιζόμενοι στην ισχύουσα -μεχρι τώρα- νομοθεσία. Στον τρέχοντα όμως χρόνο, όπου κάποιοι έφτασαν με πολύ κόπο, κοντά στην απόκτηση του πτυχίου τους, η κυβέρνηση τους αιφ­νιδιάζει και λέει ότι πρέπει να διαγραφούν.

Είναι αδιανόητο να βρεθούν εκτός ΑΕΙ φοιτητές και φοιτήτριες που δεν κοστίζουν στο κράτος ούτε για δελτίο φοιτητικής ταυτότητας (πάσο), ούτε για φοιτητική εστία, ούτε για συγγράμματα, ούτε για πάντως είδους διευκολύνσεις.

Το τραγελαφικό της υ­πόθεσης δεν είναι τόσο οι αναδιπλώσεις και οι κυβιστήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες και διατελούν άκρως αναμενόμενες.

Περισσότερο εν­τυ­πωσιάζει το γεγονός ότι τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προλάβει καν να ...«μαζέψουν» τις προηγούμενες δηλώσεις των στελεχών τους, οι οποίες εύγλωττα αποδίδουν το μικρό χάσμα ανά­μεσα στις διεκδικήσεις του πρότινος αντιπολιτευόμενου ΣΥΡΙΖΑ και στις πράξεις της σημερινής κυ­βέ­ρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μα, τόσες πολλές κυβιστήσεις;!