Κυβερνητικός αυταρχισμός ενάντια στις κινητοποιήσεις υπέρασπισης της λαϊκής στέγης

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια τροπολογία ποινικοποιεί τη δράση των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, κάνοντας ένα βήμα αυταρχισμού τέτοιο που θα ζήλευαν και οι πιο συντηρητικές κυβερνήσεις. Η νέα αυταρχική νομοθετική ρύθμιση  πέρασε απο την  Βουλή με την υπερψήφιση της απο την  κυβερνητικη πλειοψηφία  και με το υποκριτικό "παρών" της ΝΔ ,της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, για την πιστή εφαρμογή των εντολών των "θεσμών" και της πολιτικής του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου που θέλει  να αποτρέψει μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να υφαρπάξει την λαϊκή περιουσία.

Η νομοθετική  ρύθμιση στη πράξη αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής, βαθιά αντιδραστικής πολιτικής. Επιχειρεί να αντιμετωπίσει ακόμα και με την πονικοποίηση τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στα μέτρα που επιβάλλονται  μέσα από τα μνημόνια και προωθούνται απο τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους και τα  κυβερνητικά επιτελεία.

Την τροπολογία η κυβέρνηση,χρονικά,δεν τη τρύπωσε τυχαία σε νομοσχέδιο άλλου περιεχομένου και  συνδυαστικά με τις μέρες των εορτών που είναι δύσκολό να συντονιστεί και να προβάλλει ο λαός την αντίστασή του. Η μικροαλλαγή της που αναγκάστηκε να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν μεταβάλει  την ουσία του αυταρχικού  νομοθετήματος και  μοναδικό στόχο είχε  να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην  κοινοβουλευτική  ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νέο αυταρχικό κυβερνητικό μέτρο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Ο λαός πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του όχι μόνο σε τέτοιου είδους αντιδραστικές τροπολογίες αλλά στο σύνολο της πολιτικής που ρίχνει το λαό μας στην ανέχεια, στη δυστυχία και ξεπουλά τη χώρα.

Διαβάστε επίσης