Μετρώντας αντίστροφα για το καλοκαιρινό μας κάμπινγκ…

Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για το κάμπινγκ της Πορείας το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις καταπράσινες Ροβιές Ευβοίας, από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου.

Με χαρά καταγράφουμε ήδη ένα αυξημένο ενδιαφέρον για το θερινό ραντεβού μας, και θέλησή μας είναι να απλώσουμε την πρόσκλησή μας ακόμη πιο πλατιά, να δώσουμε ώθηση με τη δική μας παρουσία και την απεύθυνσή μας σε συναγωνιστές και φίλους για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία του κάμπινγκ μας.

 Η Πορεία έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για τις 10 ημέρες και 9 βραδιές της εκεί διαμονής μας, με την πεποίθηση ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και διασκέδασης, όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης, και συζήτησης πάνω σε επίκαιρα θέματα, κοινού ενδιαφέροντος.

Η Πορεία θα αφιερώσει μία βραδιά στην Τέχνη της Αντίστασης και του Εμφυλίου (1941-1949) και θα πραγματοποιήσει πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «Πολεμάμε και Τραγουδάμε», με αναφορά σε διάφορες μορφές τέχνης, από την ποίηση και το αντάρτικο τραγούδι μέχρι το «θέατρο του βουνού», οι οποίες κατέθεσαν τη δική τους, ιδιαίτερη όσο και ουσιαστική, συμβολή στην υπόθεση του Αγώνα.

Οι τρεις συνολικά πολιτικές συζητήσεις που δρομολογούνται παρακολουθούν στις τρέχουσες σημαντικές εξελίξεις και επιχειρούν ακριβώς να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών που αναπτύσσονται γύρω από τα θέματα: α) του Brexit, της ΕΕ, και την προοπτική της δικής μας εξόδου, β) της κατάστασης στην Αριστερά τής χώρας μας, με αναφορά στις δυνάμεις που σήμερα δρουν στο όνομά της, γ) των νέων μεγάλων ανατροπών που σχεδιάζονται από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση στα εργασιακά.

Το μαγευτικό τοπίο της βόρειας Εύβοιας θα επιχειρήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα με εξόρμηση στο «Φαράγγι του Αράπη», ημερήσια εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα με λεωφορείο από τον χώρο του κάμπινγκ, με επιστροφή σε αυτόν, και ενδιάμεσες στάσεις, εκτός από το φαράγγι, θέσεις φυσικής ομορφιάς αλλά και ιστορικής μνήμης.

Οι αθλητικές δραστηριότητες και τα τουρνουά αλλά και τα επιτραπέζια πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν δίπλα στο κύμα της θάλασσας θα έχουν και φέτος την τιμητική τους, γεμίζοντας τα απογεύματά μας, λίγο πριν πάρουν τη σκυτάλη οι βραδινές προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ. Σχάρες ψησίματος και κατσαρόλες τής συλλογικής μας κουζίνας θα εναλλάσσονται στο πρόγραμμά μας, πριν δώσουν και αυτές με τη σειρά τους τη θέση τους στο ζωντανό τραγούδι και τις μουσικές μας βραδιές, αλλά και τα νυχτερινά μας πάρτι «παρά θίν’ αλός».

Τις επόμενες ημέρες η Πορεία θα αναρτήσει στο site της το ακριβές πρόγραμμα του κάμπινγκ της, καθώς και τους προτεινόμενους τρόπους για το ταξίδι μας προς/από τις Ροβιές Ευβοίας.

Θυμίζουμε ότι η Πορεία έχει πετύχει πολύ χαμηλό κόστος διαμονής στο κάμπινγκ, δηλαδή μόλις 6,5 ευρώ/ημέρα για τους ενήλικες (2,5 ευρώ/ημέρα για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών, και δωρεάν διαμονή για τους μικρούς μας φίλους μέχρι 4 ετών). Εκείνοι που θα προτιμήσουν δωμάτια (τα οποία προσφέρονται σε θέσεις περί το κάμπινγκ) μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6976777952. Η οικονομική ενίσχυση προς την Πορεία, για το σύνολο των ημερών, ορίστηκε στα 5 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο κάμπινγκ καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6976777952 και 6974184893 ή να απευθύνετε τα ερωτήματά σας στη σελίδα μας poreia@hotmail.gr.

Διαβάστε επίσης