Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ετήσιας Πανελλαδικής Σύσκεψης της Πορείας

Κατηγορία: 

Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας, προχωράμε!

Στις 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανελλαδική σύσκεψη της οργάνωσης νεολαίας «Πορεία».

Ο στόχος για την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου γύρω από τα βασικά ζητήματα που αφορούν τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπα πάλης , την οργανωτική ανάπτυξη, καθώς και την ενίσχυση της συνδικαλιστικής δουλειάς στους φοιτητικούς και εργασιακούς χώρους, αποτιμούμε ότι επιτεύχθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, δίνοντας εφόδια στην οργάνωση της «Πορείας» για να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα της νέας χρονιάς!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συζήτηση της Φοιτητικής Πορείας που διεξάχθηκε την Κυριακή 3 Δεκέμβρη. Τα μέλη της Φοιτητικής Πορείας αποτίμησαν με πιο συγκεκριμένο τρόπο τη συνδικαλιστή δουλειά που γίνεται στους φοιτητικούς χώρους. Ταυτόχρονα έθεσαν νέους στόχους πάλης, στη κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων για την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων και πρωτοβουλιών για τα άμεσα καθημερινά προβλήματα, για την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων, για την ενότητα της πάλης των φοιτητών των εργαζομένων και του λαού απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της φτώχειας του ξεπουλήματος και της ξενοδουλείας.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την κεντρική εισήγηση του σ. Δ. Κοντοφάκα και στη συνέχεια ξεδιπλώθηκε μία ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση με πολλούς συντρόφους και συναγωνιστές να τοποθετούνται γύρω από:

Τη συνδικαλιστική δράση που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα στους φοιτητικούς και εργασιακούς χώρους. Τις αντικειμενικές δυσκολίες στην ανάπτυξη μιας τέτοιας δράσης που γεννιούνται από την υποχώρηση και την αποσυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, από τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Τις δικές μας υποκειμενικές αδυναμίες, το ξεπέρασμά τους και τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθεί η δουλειά μας σε αυτό τον τομέα.

Τα μέτωπα πάλης που έχει η Πορεία με πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα, με τις αστικές ιδέες και αντιλήψεις της άρχουσας τάξης, με τον φασισμό, με τον ρεφορμισμό, τον τροτσκισμό και τον αναρχισμό. Με στόχο να απεγκλωβιστούν δυνάμεις και προοδευτικός κόσμος από τις αυταπάτες που γεννούν αυτά τα ρεύματα, την αδράνεια και τον ατομισμό.

Τη δράση και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σήμα, που ήδη μετράει ένα χρόνο λειτουργίας. Σε όλες τις τοποθετήσεις σημειώθηκε ο πολύ θετικός απολογισμός της διοργάνωσης δεκάδων σημαντικών εκδηλώσεων πολιτιστικού, επιστημονικού και πολιτικού ενδιαφέροντος που αγκαλιάστηκαν από εκατοντάδες φίλους και συναγωνιστές. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς είναι η συνέχιση και η ενίσχυση αυτής της δουλειάς καθώς και το αγκάλιασμα του χώρου από περισσότερες δυνάμεις της νεολαίας. Ακόμα, αποτιμήθηκε θετικά η δημιουργία του πολιτιστικού χώρου της Σφήνας στα Γιάννενα, που τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα.

Την ενίσχυση της διακίνησης του περιοδικού «Πορεία» καθώς και τη βελτίωση της διοργάνωσης του Camping που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα.

Η ροή του διαλόγου, το περιεχόμενο όλων ανεξαιρέτως των τοποθετήσεων καθώς και η ενεργή συμμετοχή των νέων μελών στη διαδικασία αποτύπωσαν ξεκάθαρα τη φάση οργανωτικής ανάπτυξης και ωρίμανσης στην οποία βρίσκεται η οργάνωση της νεολαίας, την ενότητα πάνω στην ιδεολογικοπολιτική γραμμή που χαράσσει συνολικά το κόμμα, την ανύψωση του ιδεολογικοπολιτικού επιπέδου καθώς και τη συγκρότηση των μελών της πάνω σε κοινούς στόχους πάλης και κατευθύνσεις. Από αυτή την άποψη η φετινή σύσκεψη δεν μπορεί παρά να αποτιμάται θετικά , δεν μπορεί παρά να δίνει δύναμη και αντοχές σε όλα τα μέλη για το δύσκολο δρόμο του καθημερινού αγώνα μέσα στους εργασιακούς χώρους τα σχολεία, τις σχολές, τη γειτονιά. Δεν μπορεί παρά να γεννά πίστη στις δυνάμεις μας, και αισιοδοξία για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης