Μπορεί η ΔΑΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ να έχει τη σφραγίδα του συλλόγου αλλά οι φοιτητές βάζουν τη δική τους... σφραγίδα στις εξελίξεις

Κατηγορία: 

Μέτα από δύο μαζικότατες γενικές συνελεύσεις, οι φοιτητές του Παντείου καταφέρνουν ένα ισχυρό ράγισμα στο γύψο που έχει επιβάλλει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο σύλλογο των φοιτητών. Κάτω από τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών του Παντείου (διαγραφές, σίτιση, στέγαση, υποχρηματοδότηση) αλλά και τις ευρύτερες αντιδημοκρατικές εξελίξεις στα Πανεπιστήμια, με την αστυνομική καταστολή απέναντι στους φοιτητικούς αγώνες και τις προτάσεις Φορτσάκη που πρακτικά θέλουν να καταργήσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Παντείου κατάφεραν, μετά από δύο περίπου χρόνια, να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση και να πάρουν μία σειρά αγωνιστικές αποφάσεις!
Το τείχος άρνησης που έχει υψώσει η ΔΑΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου, προφασιζόμενη πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, υποχρέωσε τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις και σχήματα να καλέσουν σε γενική συνέλευση με ένα κοινό τους κάλεσμα! Η ΔΑΠ, θορυβημένη από την διάσταση που πήρε το θέμα, έβγαλε ανακοίνωση με τη σφραγίδα του συλλόγου (χωρίς να έχει συνεδριάσει το Δ.Σ.) χαρακτηρίζοντας την συνέλευση που ακόμα δεν είχε γίνει... «παράνομη.» Αφού η συνέλευση πήρε αποφάσεις, με την απαραίτητη απαρτία φυσικά, η ΔΑΠ επανήλθε μασκοφορεμένη σε σύλλογος, επαναλαμβάνοντας την ίδια ακριβώς ρητορική. Η νέα συνέλευση που διεξήχθη την περασμένη Δευτέρα, 1 Δεκέμβρη, ήταν μια ηχηρή απάντηση στη ΔΑΠ. Όχι μόνο οι φοιτητές ήταν πολύ περισσότεροι, όχι μόνο πολλοί περισσότεροι φοιτητές πήραν το λόγο, αλλά και στο τέλος πάρθηκε αγωνιστική απόφαση. Η ΔΑΠ και πάλι επέλεξε να βγάλει μία νέα ανακοίνωση με την σφραγίδα του συλλόγου, κάτι που καταδεικνύει τα αδιέξοδα στα όποια έχει περιέλθει. Οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
• Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιμένει στην προσπάθειά της να πείσει τους φοιτητές πως η συνέλευση δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα μάζεμα των αριστερών νεολαιών της σχολής, ενώ γνωρίζει πολύ καλά (όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της: "Σε αυτή τη συνέλευση γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας...") πως καθόλου δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, αλλά για μια μαζικότατη γενική συνέλευση που μάζεψε πολύ περισσότερο κόσμο από την προβλεπόμενη απαρτία. Ένα από τα χαριτωμένα αυτή της ανακοίνωσης είναι η άστοχη ένταξη της ΠΑΣΠ, η όποια έλαβε μέρος στη συνέλευση προφανώς για να διατηρήσει το δημοκρατικό της προσωπείο, στις αριστερές νεολαίες...
• Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει κάθε λόγο να φοβάται τις γενικές συνελεύσεις. Γνωρίζει πολύ καλά πως σε μια τέτοια διαδικασία πολιτικής αντιπαράθεσης γρήγορα, ακόμα και στα μάτια των πιο καλόπιστων φοιτητών, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος της μέσα στο φοιτητικό σύλλογο. Θα αποκαλυφθεί πως όχι μόνο ανεξάρτητη δεν είναι από την κυβέρνηση και την πολιτική της, αλλά πως αποτελεί τον σημαιοφόρο των μνημονίων μέσα στα Πανεπιστήμια. Θα αποκαλυφθεί πως όλο αυτό το ψευτοενδιαφέρον για την καθημερινότητα των φοιτητών υποκρύπτει την υφαρπαγή της συνείδησης και της συναίνεσης τους για την υλοποίηση των πιο βάρβαρων πολιτικών ενάντια στους φοιτητές και στα εκπαιδευτικά τους δικαιώματα.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου οι φοιτητές να μη συνεδριάζουν, να μη συζητάνε τα προβλήματα τους, να μην αγωνίζονται για την επίλυση τους. Κόντρα στις μεθοδεύσεις της, μόνο το οργανωμένο-πολιτικοποιημένο, μαζικό φοιτητικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Αποκαλύπτοντας πως πίσω από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ κρύβονται τα μνημόνια και η κυβερνητική πολιτική! Ενεργοποιώντας τους φοιτητές προς την κατεύθυνση του συλλογικού αγώνα και της αντίστασης απέναντι σε όσα μας ετοιμάζουν, διαλύοντας όλες τις αυταπάτες ότι κάποιος θα λύσει τα προβλήματα για μας χωρίς εμάς! Ανασυγκροτώντας αγωνιστικά τους συλλόγους! Μόνο αυτή η κατεύθυνση μπορεί να βάλει εμπόδια στη ΔΑΠ και να ανοίξει έναν ελπιδοφόρο δρόμο για το φοιτητικό κίνημα!

Φοιτητικό κίνημα αφυπνισμένο, μαχητικό, στο πλευρό του λαού!
Για την αγωνιστική ανασυγκρότηση των Φοιτητικών Συλλόγων!

 Αγωνιστικές Κινήσεις-Πορεία

Διαβάστε επίσης