Μόνο ένα μαζικό οργανωμένο κίνημα θα σταματήσει το δολοφονικό χέρι του φασισμού

Κατηγορία: 

Στις 31.03 το μεσημέρι, μέλη της νεοναζιστικής οργανώσης Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν στον φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη, ο οποίος επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου και μένει. Είχε προηγηθεί επίθεση από αγνώστους στα γραφεία της Χ.Α. και τα τάγματα εφόδου βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν έναν ανελέητο πογκρόμ με θύμα τον 20χρονό φοιτητή με πολύ σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του. Λίγο μετά συνελήφθη 40χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι ένας από αυτούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Η δολοφονική αυτή επίθεση φυσικά δεν αποτελεί κάποιο μεμονωμένο περιστατικό. Αντίθετα, είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη δολοφονική δράση της Χ.Α., που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την εγκληματική φύση και δράση της και την πλήρη αποθράσυνσή της. Η εγκληματική φύση και δράση της συνίσταται ακριβώς στο περιεχόμενο της ναζιστικής-φασιστικής ιδεολογίας, στον αντικομμουνισμό, στον ρατσισμό, που επιστέγασμα όλων αυτών αποτελεί η δολοφονική βία. Στην αποθράσυνσή της έχει συμβάλλει σημαντικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρά τα «υποτιθέμενα» κηρύγματα κατά του φασισμού, κάνει από κοινού με τους φασίστες της Χ.Α. επισκέψεις σε ακρητικά νησία προκειμένου να αποσοβήσουν από κοινού -υποτίθεται- την τουρκική προκλητικότητα, δίνοντας το πιο μεγάλο άλλοθι σε αυτούς που οι πολιτικοί τους πρόγονοι πυροδότησαν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Σε αυτούς που δολοφονούν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές και καλλιεργούν ένα κλίμα ξενοφοβίας και μίσους. Σε αυτούς που γροθοκοπούν δολοφονικά αριστερούς συνδικαλιστές, υπερασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σκούζει κατά του φασισμού αλλά είναι αυτή που, τη στιγμή μάλιστα που δικάζεται σχεδόν όλη η ηγετική ομάδα της Χ.Α., της δίνει χέρι βοηθείας και την επαναφέρει από το πολιτικό περιθώριο και την κοινωνική απονομιμοποίηση στο προσκήνιο και στην έξαλλη, με «αριστερές» δάφνες, δολοφονική βία.

Ο Αλέξιος Λάζαρης αποτελεί ένα ακόμη θύμα στην αιματοβαμμένη λίστα των θυμάτων της Χ.Α. Η νεολαία, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα δεν μπορούν να στέκονται θεατές στη φασιστική βία και τις δολοφονικές επιθέσεις. Μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους πρέπει να καταγγείλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους φασίστες της Χ.Α. και τις πρακτικές τους. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν μπορεί να δοθεί από κάποιους «κινηματικούς» Ζορό που ξεσπώντας πάνω σε τζαμαρίες θεωρούν ότι αδυνατίζουν ή ότι τρομοκρατούν τους φασίστες. Είναι αναγκαίο το ολόπλευρο ξεσκέπασμα του πραγματικού ρόλου των νεοναζιστών, η καταγγελία της δολοφονικής τους δράσης,  και εν προκειμένω η μαζική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης στον 20χρονο φοιτητή Αλέξιο Λάζαρη.

Διαβάστε επίσης