Μόνο η ανάπτυξη πανεργατικών μαζικών αγώνων μπορεί να φράξει το δρόμο στην αντιλαϊκή επίθεση

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχοντας υιοθετήσει πλήρως την αντιδημοκρατική νομοθετική πρακτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με διαδικασία “εξπρές” προχωρεί, σήμερα, στην ψήφιση από τη Βουλή και της δεύτερης δόσης “προαπαιτουμένων” του τρίτου μνημονίου.
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα για το πέρασμα της πολιτικής που συνθλίβει τον ελληνικό λαό και ενεργεί καθ' υπαγόρευση της πολιτικής της ΕΕ-ΔΝΤ.

Η δεύτερη δόση των “προαπαιτουμένων” έχει στην αιχμή της το μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων και τα κόκκινα δάνεια.
Το “ενιαίο μισθολόγιο” στο δημόσιο μπαίνει ξανά στη γκιλοτίνα των μνημονίων προκειμένου να υλοποιηθεί η απαίτηση της παραπέρα “μείωσης του μισθολογικού κόστους” στο δημόσιο, σύμφωνα με τον ήδη ψηφισθέντα κρατικό προϋπολογισμό, και με στόχο να επιτευχθεί το “πάγωμα” και η μείωση των μισθών στο δημόσιο, μέσα από αλλαγές στα μισθολογικά κλιμάκια, τη σύνδεση των μισθών με το νέο ασφαλιστικό και την ονομαζόμενη “αξιολόγηση”.

Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την διαχείριση των “κόκκινων δανείων” από εταιρείες για την παράδοση όσων χρωστούν στα νύχια αρπακτικών ξένων “funds”.

Τα μέτρα του νομοσχεδίου αποτελούν το πρώτο μέρος του πακέτου των 13 “προαπαιτούμενων” του τρίτου μνημονίου που θα ολοκληρωθεί η νομοθέτηση τους από τον Ιανουάριο και έχουν στο επίκεντρο το νέο ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α.
Αποτελούν μια παραπέρα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ απέναντι στην οποία η πολιτική των ανώτατων συνδικαλιστικών ηγεσιών εκδηλώνεται με μια απαράδεκτη και προκλητική στάση, με τη μεν ηγεσία της ΓΣΕΕ να σιωπά και να μην καλεί σε καμία κινητοποίηση τους εργαζόμενους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο , τη δε ηγεσία της ΑΔΕΔΥ μόλις την παραμονή της ψήφισης της να εξαγγέλλει , την τελευταία στιγμή, ένα συλλαλητήριο!

Αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας αυτή τη συμβιβασμένη και υποταγμένη πολιτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών οι εργαζόμενοι για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της αντίστασης και της πάλης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων

Στους χώρους δουλειάς και στα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν αντιστάσεις και διεκδικήσεις και να επιδιώξουν να τις συντονίσουν σε ένα μαζικό ενωτικό αγώνα που μπορεί να γίνει δύναμη ανάσχεσης και ανατροπής των μέτρων κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.

 

Κάτω τα χέρια από τους μισθούς και τις συντάξεις!
Κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά!
Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ.Ν.Τ. Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

 
15.12.2015

Διαβάστε επίσης