Μ-Λ ΚΚΕ: ΗΠΑ & Μ. Βρετανία βομβαρδίζουν την Υεμένη και βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή!

Oι αμερικάνοι και βρετανοί ιμπεριαλιστές εξαπέλυσαν στρατιωτική επίθεση ενάντια στην Υεμένη. Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις με απόφαση Μπάιντεν και Σούνακ επιτέθηκαν με πυραύλους από τα πολεμικά πλοία, υποβρύχια και αεροπλάνα, βομβαρδίζοντας τουλάχιστον 4 πόλεις της Υεμένης! Εκρήξεις καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Σαναά, το λιμάνι Χοντέιντα, την πόλη Ταΐζ και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Υεμένης.

Αραβικές πηγές ανέφεραν ότι από πλευράς Υεμένης έχουν εκτοξευτεί σαν απάντηση 10δες βαλλιστικοί πύραυλοι και “Κρούζ” κατά των αμερινοβρετανικών πλοίων που έχουν περικυκλώσει την Υεμένη. Το Ιράν και η Συρία ανακοίνωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της Υεμένης.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης δήλωσε: «Ο πόλεμος μαίνεται πλέον στην Ερυθρά Θάλασσα και η Υεμένη στοχεύει αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και βάσεις. Ο επόμενος πόλεμος θα είναι μεγαλύτερος.

Η Ουάσιγκτον και Λονδίνο πρέπει να πληρώσουν για την επίθεση και για το ότι άνοιξαν τις πύλες της κόλασης στην Ερυθρά Θάλασσα. Αν η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και το Κατάρ διευκολύνουν τις πτήσεις αμερικανικών και βρετανικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους, θα θεωρηθεί σαν κήρυξη πολέμου προς την Υεμένη».

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές παίρνοντας υπό την προστασία τους τους ισραηλινούς σιωνιστές και υπηρετώντας τα άνομα συμφέροντά τους εξαπέλυσαν τον πόλεμο ενάντια στην Υεμένη και με την ακραία επιθετική, τυχοδιωκτική πολιτική διευρύνουν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή θέτοντας στο στόχαστρό τους το Ιράν, το βασικό περιφερειακό αντίπαλό τους στην περιοχή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα γκανγκστερική επίθεση των ΗΠΑ που κουρελιάζει κάθε διεθνή οργανισμό και δίκαιο, στέκεται στο πλευρό του λαού της Υεμένης και της Παλαιστίνης και καλεί το λαό μας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στις χώρες και τους λαούς που γίνονται θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας.

Όλοι το Σάββατο 13/1 στις 2 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας
και πορεία στην αμερικάνικη και ισραηλινή Πρεσβεία

Διαβάστε επίσης