Να καταγγείλουμε τη ρατσιστική βία!

ΛΑ-ΑΑΣ Νοτίων

Μια ακόμα ρατσιστική δολοφονική επίθεση έγινε γνωστή μετά την επίθεση στο σπίτι μιας Αφγανικής οικογένειας στη Δάφνη. Ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής «άγνωστοι» πέταξαν πέτρες και άλλα αντκείμενα στα παράθυρα του σπιτιού της οικογένειας των προσφύγων-μεταναστών, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια και τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά το μικρό παιδί της οικογένειας.

Αφορμή της φασιστικής- ρατσιστικής αυτής επίθεσης ήταν η κλήρωση του μικρού παιδιού να κρατήσει τη σημαία στη παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να δώσει τη σημαία στο μικρό Αφγανό, ενισχύοντας με το τρόπο αυτό τα ρατσιστικά ένστικτα, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη και του συλλόγου γονέων και ηδεμόνων.

Η ρατσιστική αυτή επίθεση είναι ένα ακόμη επεισόδιο που το τελευταίο διάστημα όλο και πιο συχνα εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της χώρας. Στη κορυφή βέβαια των δολοφονικών αυτών ενεργειών βρίσκεται η χρυσή αυγή, αλλά και άλλες ομάδες ή και άτομα που έχουν ενσωματώσει πλήρως στη ζωή τους το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

Οι πραγματικές όμως αιτίες των ξενοφοβικών αυτών επιθέσεων βρίσκονται σε αλλού. Είναι η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ανεργία που έχει προκαλέσει η πολιτική των μνημονίων που έχει επιβάλει η Ε.Ε.- ΔΝΤ και εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς και η ανοχή απ’ τη μεριά της κυβέρνησης απέναντι στη χρυσή αυγή, αφού ακόμα και η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα προχωράει με ρυθμό χελώνας. Έτσι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκληματικών αυτών ενεργειών κυκλοφορούν ελεύθεροι να δέρνουν, να τρομοκρατούν και να εκφοβίζουν τόσο τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και τον ελληνικό λαό. 

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και την νεολαία να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τις εγκληματικές ρατσιστικές αυτές επιθέσεις. Καλούμε το λαό μας να συνειδητοποιήσει ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ξεριζώνονται απ’ τις χώρες τους εξαναγκάζονται απ’ τις πολεμικές συγκρούσεις που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει τη ρίζα της στην τρομερή εκμετάλευση που υφίστανται οι λαοί των χωρών αυτών, είναι οι αιτίες που αναγκάζουν όλους αυτούς του κατατρεγμένους να εγκαταλείπουν τις χώρες τους. Για το λόγο αυτό δεν είναι εχθροί μας. Είναι στη πραγματικότητα στη κορυφή της πυραμίδας της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που γεννά και στη χώρα μας τη καταστροφή που και εμείς ζούμε.

Να καταγγείλουμε τη ρατσιστική βία! Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι ο εχθρός μας. 

Εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός και η καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Αγώνας για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης απο ΗΠΑ- Ε.Ε.-ΝΑΤΟ! 

Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

 

Διαβάστε επίσης