Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Πολυτεχνείου στον αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία

Κατηγορία: 

41 χρόνια μετά τον αγώνα του Πολυτεχνείου ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση. Τα απανωτά μνημόνια και όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ του ΔΝΤ και των ελληνικών κυβερνήσεων εκτίναξαν την ανεργία, εξάπλωσαν τη φτώχεια και την ανέχεια για το λαό, αφαίρεσαν κατακτήσει και δικαιώματα, επέβαλαν στη χώρα μας νέα βαθύτερα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.
Η νεολαία πρωταγωνιστής της ηρωικής εξέγερσης του '73, σήμερα, 41 χρόνια μετά, καταδικάζεται είτε στη μετανάστευση και το ξερίζωμα από το τόπο της, είτε στη μιζέρια της ανεργίας της ψευτοαπασχόλησης και της άγριας εκμετάλλευσης. Μπροστά της, από το καπιταλιστικό σύστημα ορθώνονται ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα, φράγματα και περιορισμοί. Τα κυβερνητικά κόμματα υποδεικνύουν στη νεολαία να ζει με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα χωρίς όνειρα και χωρίς προοπτική. Στερούν από τη νεολαία τη δουλειά, τη μόρφωση και τον πολιτισμό, όλα θυσία στο βωμό της κρίσης, όλα θυσία για τα συμφέροντα της ξένης και ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Τώρα η κυβέρνηση, εξαπατά τον λαό πως δήθεν τελειώνουν τα μνημόνια που βαπτίζονται «προληπτική γραμμή στήριξης» από τους ξένους κηδεμόνες, επιβάλλοντας νέους δυσβάσταχτους όρους και νέα δεινά.
Δίπλα στο καθεστώς των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών ορθώνεται ολοένα, το κράτος του αυταρχισμού, των απαγορεύσεων και της αστυνομοκρατίας.
Δίπλα στο καθεστώς της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ορθώνεται η πολιτική της κατάργησης του ασύλου, καρπός του αγώνα του Πολυτεχνείου, της παρουσίας αστυνομίας και μονάδων security στα Πανεπιστήμια και του χτυπήματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Ορθώνεται απέναντι στους αγωνιζόμενους μαθητές η συκοφάντηση, οι εισαγγελικές παρεμβάσεις, οι διώξεις με χουντικής έμπνευσης διατάγματα, οι απειλές και οι εκφοβισμοί. Η κυβέρνηση, τα κόμματά της και όλο το αστικό σύστημα θέλουν τη νεολαία στην άκρη, στο περιθώριο, φοβισμένη, ανοργάνωτη και αμίλητη.
Η δήθεν αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη νεολαία ψηφοφόρο και εκλογικό της στήριγμα για μια υποτιθέμενη αριστερή διακυβέρνηση μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Η ΚΝΕ -αρνητές τότε της κατάληψης και του αγώνα του Πολυτεχνείου- τώρα θέλει να το καπηλευτεί και να το οικειοποιηθεί διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια και το πραγματικό περιεχόμενο του αγώνα του Πολυτεχνείου για Εθνική Ανεξαρτησία.
Στον αντίποδα βρίσκεται το επίκαιρο και ζωντανό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Το μήνυμα του ανυπότακτου, εξωκοινοβουλευτικού, μαζικού αγώνα.
Τα κορυφαία αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα στο σήμερα. Τώρα που ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι και ρίχνει το αποκρουστικό του δηλητήριο σε νέους ανθρώπους. Τώρα που η σκιά των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών πέφτει βαριά και θανατηφόρα πάνω στους λαούς ιδιαίτερα στον Ελληνικό λαό και Κυπριακό λαό.

Το Πολυτεχνείο Ζει!
Κάτω η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική - Κάτω τα μνημόνια
της υποδούλωσης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤO - Έξω οι Αμερικάνοι

Διαβάστε επίσης