Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ

Κατηγορία: 

Οι ΗΠΑ καταπατώντας τις διεθνείς συμφωνίες, αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, υποκινώντας μια νέα πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος τρομοκράτης ξαναχτύπησε την καρδιά του Αραβικού κόσμου, τη μαρτυρική Παλαιστίνη. Με χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Τραμπ, καταπατώντας διεθνείς συμφωνίες, παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, αναιρώντας ακόμα και τις δεσμεύσεις των προκατόχων του, προχώρησε στην προκλητική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν επίσημης πρωτεύουσας του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, και μεταφέρει εκεί την αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η ανακοίνωση του «πρόεδρου του Χάους» σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας σφοδρής επιθετικής “προσέγγισης στη σύγκρουση μεταξύ ισραηλινών και Παλαιστινίων”. Γι αυτό και βρήκε συμπαραστάτες στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, της ΕΕ και των επιδρομέων του Ισραήλ, ενώ συνάντησε άμεσα την αντίθεση μέχρι και την ισχυρή κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών και των χωρών της υφηλίου.

Η απόφαση αυτή του Λευκού Οίκου, σε μια περίοδο που ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, οξύνει τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής και της Α. Μεσογείου, οδηγεί στην παραπέρα αποσταθεροποίηση της περιοχής, διαλύει τις απατηλές προσδοκίες για επίτευξη ειρήνης υπό την εποπτεία των ιμπεριαλιστών.

Η ελληνική κυβέρνηση λαλίστατη όταν πρόκειται για την Κορέα ή τις κολιγιές της με τους Σαουδάραβες πολεμοκάπηλους και τους δολοφόνους Νετανιάχου και Σίσι τώρα καταπίνει τη γλώσσα της, τραυματίζοντας βάναυσα τους πολύχρονους δεσμούς φιλίας του ελληνικού λαού με τον Παλαιστινιακό.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τις ΗΠΑ και Ισραήλ σαν εμπρηστές της ειρήνης και υποκινητές νέας πολεμικής ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή, στέκεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στο δίκαιο εβδομηντάχρονο αγώνα του για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου, λεύτερου και δημοκρατικού κράτους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα ενάντια στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα και τον παράνομο εποικισμό τους από το αμερικανοστήριχτο σιωνιστικό κράτος.

ΑΘΗΝΑ 7/12/2017

Διαβάστε επίσης