Οι Ισραηλινοί σιωνιστές βομβαρδίζουν τη Γάζα

Κατηγορία: 

Ασφυκτική κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας προκαλεί η ραγδαία αύξηση της έντασης τις τελευταίες ημέρες καθώς οι ισραηλινές αρχές κλιμακώνουν, με κάθε αφορμή, την τρομοκρατία, επιχειρώντας να υπονομεύσουν την παλαιστινιακή κυβέρνηση ενότητας (μεταξύ «Φατάχ» και «Χαμάς») και να δημιουργήσουν «τετελεσμένα» στο χάρτη των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, πολλαπλασιάζοντας τους εβραϊκούς εποικισμούς σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη.

Η επιλογή της ισραηλινής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας να χρησιμοποιήσει τη δραματική εξαφάνιση τριών Ισραηλινών νεαρών, φουντώνοντας αφενός την πολεμική ρητορική σε βάρος της «Χαμάς» και επιχειρώντας αφετέρου να δικαιολογήσει στο εξωτερικό την κλιμάκωση της κατοχικής βίας με την ενοχοποίηση των Παλαιστινίων, φόρτισε επικίνδυνα το κλίμα.
Έριξε παράλληλα λάδι στη φωτιά ακροδεξιών πολιτικών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς ενθάρρυνε επιθέσεις μίσους από τους πιο ακραίους Εβραίους εποίκους, που δεν αρκούνται στο κλέψιμο της γης και της περιουσίας του παλαιστινιακού λαού.

Συνεπώς, η επακόλουθη απαγωγή και o φόνος του 17χρονου Παλαιστίνιου, Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ, σε προάστιο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ήταν θέμα χρόνου. Η ανεύρεση της σορού του 17χρονου Παλαιστίνιου, καμμένης, με σημάδια βασανισμού, έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε, για τους Παλαιστίνιους, το ποτήρι οργής καθώς οι σκέψεις όλων πήγαν σε έγκλημα μίσους από Εβραίους εποίκους.

Από κει και πέρα η κατάσταση έγινε εκρηκτική. Κάθε αναίμακτη ρίψη ρουκέτας από τα παλαιστινιακά εδάφη στο Νότιο Ισραήλ αντιμετωπιζόταν με ισοπεδωτικές επιδρομές.. Παράλληλα, μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ξανάρχισαν, μετά από χρόνια, τις τιμωρητικές κατεδαφίσεις σπιτιών αποφυλακισμένων Παλαιστινίων με αρχή το σπίτι του (στελέχους της Χαμάς) Ζίαντ Αουάντ στη Δυτική Όχθη και Ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο να δηλώνει ότι «δεν είναι πλέον αρκετές οι ποινές φυλάκισης».

Δεν ήταν ο μόνος που επέλεγε την τακτική της κλιμάκωσης. Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Λίμπερμαν, απείλησε ανοιχτά ηγετικά στελέχη της «Χαμάς», κατονομάζοντας τους Χανίγιε και Μασχαάλ σαν «νόμιμους στόχους». Πρότεινε αύξηση των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούν να καταστραφούν από αέρος όλοι οι τρομοκρατικοί στόχοι ...γιατί οι περισσότεροι από αυτούς κρύβονται κάτω από σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά».

Αυτή η απροκάλυπτη απειλή, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων ισραηλινών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σύντομα σε μία νέα τρομοκρατική εισβολή των χερσαίων κατοχικών δυνάμεων, βάζοντας τέλος σε οποιοδήποτε ίχνος είχε απομείνει από την εκεχειρία του Νοέμβρη του 2012.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα αδίστακτο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν εκατοντάδες επιδρομές και βομβαρδισμούς, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιά, και τον τραυματισμό εκατοντάδων, καθώς και σοβαρές υλικές ζημιές σε σπίτια και καταυλισμούς.

Η νέα φονική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων, που φέρει την κωδική ονομασία «Προστατευόμενη Παρυφή», γίνεται με πρόσχημα τη ρίψη ρουκετών από Παλαιστίνιους μαχητές, αφού προηγήθηκαν τρομοκρατικές επιχειρήσεις και έφοδοι των ισραηλινών δυνάμεων σε Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Ζούχρι, κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Νετανιάχου, ότι ενθαρρύνει τη σφαγή γυναικών και παιδιών, σημειώνοντας ότι οι «κατοχικές δυνάμεις άρχισαν αυτή την επίθεση και εμείς έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς απαίτησε από το Ισραήλ να «βάλει αμέσως τέλος» στο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας από τη «διεθνή κοινότητα» να «επέμβει αμέσως για να σταματήσει την επικίνδυνη κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερη καταστροφή και αστάθεια στην περιοχή».
Η ισραηλινή ηγεσία, πάντως, συνεχίζει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τον πρωθυπουργό να θέτει σε ετοιμότητα 40.000 εφέδρους του στρατού, ώστε να εξαπολυθεί και χερσαία επέμβαση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας «αν χρειαστεί». Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιάαλον, απείλησε με ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση των επιχειρήσεων μέχρι, όπως είπε, να σταματήσουν όλες οι εκτοξεύσεις ρουκετών.

Για άλλη μία φορά το σιωνιστικό και εγκληματικό κράτος του Ισραήλ, υπό την ανοχή και κάλυψη των υψηλών προστατών του σε ΗΠΑ και Ευρώπη, προχωράει σε κλιμάκωση της επιθετικότητας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με στόχο να υπονομεύσει την ενότητά του, να υποδαυλίσει τις αντιθέσεις ανάμεσα σε Χαμάς και Φατάχ, ώστε με καλύτερους όρους να διαιωνίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Αναδημοσίευση από το Λαϊκό Δρόμο και το www.m-lkke.gr

Διαβάστε επίσης