Πρόγραμμα Camping Πορείας 31 Ιουλίου- 7 Αυγούστου Παραλία Μαυροβουνίου, Γύθειο

Μετρώντας αντίστροφα για την πρώτη ημέρα του Camping και του συλλογικού ραντεβού μας στην παραλία Μαυροβουνίου Γυθείου, η Πορεία παρουσιάζει το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει για το σύνολο των 8 ημερών της εκεί διαμονής μας, με την πίστη ότι αυτό ανταποκρίνεται με ισορροπία στις ανάγκες ξεκούρασης και διασκέδασης όσο και στις ανάγκες ενημέρωσης, έκφρασης, και συζήτησης πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Συνοδευτικά προς το πρόγραμμα του camping της Πορείας, παρατίθενται κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη μετάβαση και διαμονή μας στο «Mani beach».

 
Πρόγραμμα camping

Παρασκευή, 31 Ιουλίου

Άφιξη στο Μαυροβούνι και στο camping Mani beach.
Βραδινή προβολή της ταινίας «Deux Jours, Une Nuit» (Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα), παραγωγής 2014, την οποία θα προλογίσει ο σ. Πρόδρομος Παπαδόπουλος. Θα ακολουθήσει πολιτιστική συζήτηση, με αφετηρία το περιεχόμενο της ταινίας.
Το καλωσόρισμα στο camping συμπληρώνουν οι ψησταριές που θα στηθούν, ενώ η ρακί και το κρασί, κόντρα στις επιταγές του ...ΟΟΣΑ, θα συνοδεύσουν εξαρχής τις βραδιές μας.

 

 

Σάββατο, 1 Αυγούστου
Απογευματινή πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα «η εξάρτηση, το "αριστερό" μνημόνιο και οι λαϊκοί αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες» με εισήγηση από τον σ. Δημήτρη Κοντοφάκα. Πρόθεση της Πορείας είναι να επιχειρήσει να απαντήσει στα πιο επίκαιρα πολιτικά ερωτήματα των ημερών μας, δίνοντας βήμα έκφρασης σε όλους τους φίλους και συναγωνιστές.
Η βραδιά θα κλείσει με γεύσεις από τη συλλογική μας κουζίνα, και πιάτα ετοιμασμένα με φροντίδα από συντρόφους της Πορείας.

Κυριακή, 2 Αυγούστου

                 Το «σινέ Πορεία» θα προβάλει το βράδυ της Κυριακής την ταινία «Relatos Salvajes» (Ιστορίες γι' Αγρίους), παραγωγής 2014.
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στη διασκέδαση, μετά τις βραδινές ψησταριές και τα σουβλάκια, η Πορεία δίνει συνέχεια με νυχτερινό beach party νεολαίας και δροσιστικό κλείσιμο της ημέρας δίπλα στην ακρογιαλιά.

 

 

 

Δευτέρα, 3 Αυγούστου
Το απόγευμα της Δευτέρας θα διεξαχθεί η δεύτερη πολιτική εκδήλωση-συζήτηση της Πορείας, με θέμα «Το "αριστερό Grexit" - μεταβατικά προγράμματα και το πραγματικό περιεχόμενο του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία». Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο σ. Βασίλης Πετράκης.
Αμέσως μετά τη συζήτηση, θα μας περιμένει το μενού της συλλογικής μας κουζίνας.

Τρίτη, 4 Αυγούστου
Για την ημέρα αυτή η Πορεία δρομολογεί ολοήμερη εκδρομή στη Μονεμβασιά και στο Κυπαρίσσι. Η μετάβασή μας από το κάμπινγκ τόσο στη φημισμένη καστροπολιτεία, όσο και στην υπέροχη παραλία του Κυπαρισσιού, και η επιστροφή μας, θα γίνει με πούλμαν, με το κόστος της προαιρετικής εκδρομής να προσδιορίζεται στα 10 μόλις ευρώ ανά άτομο. Στη Μονεμβασιά θα πραγματοποιήσουμε στάση στην κατοικία του ποιητή Γ. Ρίτσου, ενώ θα περπατήσουμε σε διαδρομές που εντυπωσιάζουν με τη φυσική ομορφιά τους, ξυπνώντας ιστορικές μνήμες. Μετά τις θαλάσσιες βουτιές μας στο Κυπαρίσσι, η Πορεία σε συνεννόηση με ταβέρνα της περιοχής, έχει εξασφαλίσει για κάθε ενδιαφερόμενο, πλήρες γεύμα (σαλάτα, φέτα, κυρίως πιάτο και αναψυκτικό ή κρασί ή μπύρα) στη τιμή των 10 ευρώ (εφόσον εξασφαλιστεί κάποιος σχετικός αριθμός συμμετοχών). Η επιστροφή μας έχει προγραμματιστεί για νωρίς το βράδυ.
 

 

Στο κλείσιμο της βραδιάς, θα προβληθεί η ταινία «Looking for Eric» (Ψάχνοντας τον Έρικ), παραγωγής 2009.

 

 

 

 

Τετάρτη, 5 Αυγούστου


Με αφορμή την επίσκεψή μας στην οικία του Γιάννη Ρίτσου, και με την ευκαιρία της παρουσίας και συμμετοχής στο camping της Πορείας του Βασίλη Αλεξίου, επίκουρου καθηγητή Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Α.Π.Θ., το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιήσουμε πολιτιστική εκδήλωση-συζήτηση αφιερωμένη στην ποίηση του Ρίτσου. Η εισήγηση από την πλευρά του καθηγητή Βασίλη Αλεξίου έχει τίτλο «Ένα πήλινο μαυρισμένο τσουκάλι που κάνει καλά τη δουλειά του».
Στην πολιτιστική βραδιά θα δώσει συνέχεια η ζωντανή μουσική από συντρόφους τής Πορείας, στα πλαίσια μουσικού αφιερώματος στο «ελληνικό πολιτικό τραγούδι».
Μενού με σουβλάκια στα κάρβουνα έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου
Για την τελευταία μας βραδιά στο camping, η Πορεία διοργανώνει γλέντι με ζωντανή μουσική που θα συνοδεύεται από γεύσεις της συλλογικής μας κουζίνας.
Παρασκευή, 7 Αυγούστου
Ημέρα αναχώρησης.

Στις πιο πρόσφορες ημερομηνίες για τους μαθητές και του φοιτητές (οι οποίες θα οριστούν μετά την έναρξη του camping), θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστές εκπαιδευτικές συζητήσεις, μία για τα μαθητικά ζητήματα και τα προβλήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (με εισήγηση του σ. Ιάσονα Αδριανού), και μία για τα φοιτητικά-σπουδαστικά ζητήματα και τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (με εισήγηση του σ. Δημήτρη Κουφοβασίλη).
Για τις ημέρες του camping, πέρα από το επίσημο πρόγραμμα, δρομολογούνται μια σειρά από επιπλέον δραστηριότητες, σε κάθε περίπτωση προαιρετικές (αθλητικοί αγώνες αλλά και επιτραπέζια πρωταθλήματα, μικρές εξορμήσεις-εκδρομές σε γειτονικές τοποθεσίες, προβολές ταινιών/ντοκιμαντέρ, μουσικές βραδιές) οι οποίες εκτιμούμε ότι συγκροτούν ένα πλούσιο τελικό πρόγραμμα ανά ημέρα, αλλά και για όλο το 8ημερο που διαρκεί το camping μας.

Χρήσιμες πληροφορίες

Μετάβαση στο Μαυροβούνι, και επιστροφή:
Με ΚΤΕΛ, ξεκινώντας από την Αθήνα, επιλέγουμε δρομολόγιο από τον Κηφισό προς Γύθειο (προσφερόμενα δρομολόγια: 06:30, 08:30, 10:30, 14:15, 18:15).
Από το Γύθειο επιλέγουμε δρομολόγια προς Μαυροβούνι (προσφερόμενα δρομολόγια 10:15, 11:15, 13:00 και 18:30).
Πρακτικά, τα δύο πρώτα καθώς και το μεσημεριανό δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αθήνας-Γυθείου (σημειώνονται με έντονη γραφή) έχουν ανταπόκριση προς Μαυροβούνι.
Το κόστος της απλής διαδρομής με ΚΤΕΛ από Αθήνα προς Γύθειο είναι 25,9 ευρώ, ενώ υπάρχει έκπτωση αν επιλεγεί εξαρχής εισιτήριο με επιστροφής, με τελική τιμή τα 49,3 ευρώ. Το φοιτητικό εισιτήριο κοστίζει 19,5 ευρώ για κάθε διαδρομή προς/από Γύθειο.
Ας σημειωθεί ότι η διαδρομή από την Αθήνα στο Γύθειο διαρκεί, με μια μέση ταχύτητα, κοντά στις 3,5-4 ώρες (με ΙΧ ή ΚΤΕΛ), ενώ η απόσταση ανάμεσα στο Γύθειο και το Μαυροβούνι είναι αρκετά σύντομη, μικρότερη από 6 χιλιόμετρα.
Για την επιστροφή μας με ΚΤΕΛ, από Γύθειο προς Αθήνα προσφέρονται τα δρομολόγια στις ώρες 07:30, 09:15, 12:00, 14:00, 16:00 και 19:00.

Διαμονή:

Το κόστος διαμονής στο κάμπινγκ ορίστηκε στα 6 μόλις ευρώ ανά ημέρα, ενώ για το σύνολο των ημερών η δήλωση συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ (συνολικό κόστος ανά άτομο για τις 8 ημέρες και 7 διανυκτερεύσεις: 47€, δηλαδή ...αρκεί το ποσό μιας ημερήσιας ανάληψης σε ΑΤΜ!).
Για όσους φίλους τυχόν δεν επιθυμούν να διαμείνουν σε σκηνές, παρέχεται η δυνατότητα ενοικιαζόμενων δωματίων σε κοντινή απόσταση από το camping.
Γεύματα στην ταβέρνα του camping:
Η Πορεία έχει εξασφαλίσει από την ταβέρνα του camping καλύτερες τιμές για τα γεύματά μας σε αυτή. Στην τιμή των 12 ευρώ προσφέρονται μαγειρευτά φαγητά και σαλάτα για δύο άτομα (6 ευρώ το γεύμα ανά άτομο), ενώ στην τιμή των 14 ευρώ προσφέρονται πιάτα με ψητό κρέας και σαλάτα για δύο άτομα (7 ευρώ το γεύμα ανά άτομο).

Για περισσότερες πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο κάμπινγκ καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 6946174427 και 6974184893 ή να απευθύνετε τα ερωτήματά σας στη σελίδα μας poreia@hotmail.gr. Στο site της Πορείας www.poreia.net θα βρείτε αναρτημένες όλες τις πληροφορίες που αφορούν το camping μας!

Διαβάστε επίσης