Σύντομα στο Σήμα!

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 18:30

Επιμένουμε ισπανικά!

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, στις 18:30, θα παραδοθεί στο Σήμα το δεύτερο μάθημα ισπανικής γλώσσας. Οι ελάχιστες σήμερα διαθέσιμες θέσεις για το πρόγραμμα των σεμιναρίων σταδιακά θα κλείσουν με την πρόοδο των μαθημάτων.

Η ισπανική γλώσσα θα διδάσκεται στο Σήμα κάθε Τετάρτη, με το σεμινάριο να έχει διάρκεια δύο διδακτικών ωρών.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 19:00

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Σήματος προσκαλεί τους φίλους του καλού κινηματογράφου σε μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα προβολή. Τον σχολιασμό της ταινίας θα συνοδεύσει η επιλογή και ο προγραμματισμός, εκ μέρους της Κινηματογραφικής Ομάδας, των ταινιών που θα προβληθούν τον μήνα Δεκέμβριο.

Αυτήν την Πέμπτη, στις 19:00, θα προβληθεί η ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», 1989, 128'. Πρόκειται για αμερικανική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Peter Weir, με τους: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethank Hawke. «Ένας αντικομφορμιστής καθηγητής Αγγλικής λογοτεχνίας με προοδευτικές εκπαιδευτικές αντιλήψεις αναστατώνει τη ζωή ενός άκρως συντηρητικού αμερικανικού λυκείου». Η ταινία κέρδισε πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 19:00

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, η Πορεία διοργανώνει πολιτιστική βραδιά με τίτλο: «Πολιτιστικό όραμα και κατακτήσεις στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Οκτώβρη - Η μουσική στο πλευρό της επανάστασης»

Συνοψίζοντας 40 χρόνια σοβιετικού πολιτισμού, παρακολουθούμε μια συναρπαστική διαδρομή, όπου «η Επανάσταση δίνει στην Τέχνη την ψυχή της, κι η Τέχνη γίνεται η ψυχή της Επανάστασης», σύμφωνα με τη ρήση του Λένιν. Η ποίηση, η λογοτεχνία, το θέατρο, ο κινηματογράφος και η μουσική, ως υψηλή, και ταυτόχρονα λαϊκή, συλλογική δημιουργία.

καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Τιμώντας τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, το Σήμα φιλοξενεί έκθεση σοβιετικής αφίσας, με επίκεντρο το προπαγανδιστικό υλικό της περιόδου αμέσως μετά το 1917. Η έκθεση θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο και το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με παράλληλο δεδομένο ότι με τη βραδιά της 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται στο Σήμα οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την επανάσταση του Οκτώβρη του 1917. Η έκθεση αφίσας θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες λειτουργίας του Σήματος, με μόνη εξαίρεση τις ώρες στις οποίες είναι προγραμματισμένες άλλες εκδηλώσεις στην Ισαύρων 29Γ. Για κάθε αφίσα που εκτίθεται στο ΣΗΜΑ υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής της (σε διαστάσεις Α4/ Α3/ 50x70) μετά από συνεννόηση με τους υπευθύνους στον χώρο του Σήματος. Το Σήμα λειτουργεί σταθερά κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή, και για τις ώρες 18:00-23:00, με χρονική παράταση στις βραδιές εκδηλώσεων.

Αυτό το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, λόγω εργασιών, το Σήμα θα ανοίξει στις 20:30.

ΣΗΜΑ τηλέφωνο: 2114008603 διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια

βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook

e-mail: shmaporeia@gmail.com (εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)

Διαβάστε επίσης