Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη κανείς για μάθημα, κανείς για δουλειά! Να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού υπέγραψε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο σε βάρος των ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αφού νομοθέτησε επιπλέον εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ψηφίζοντας την …υποχρέωσή της να υποβάλει στο εξής κάθε νέο νόμο του κράτους για έγκριση (!) στους θεσμούς, αφού ξεπούλησε λιμάνια, αεροδρόμια και δημόσια περιουσία εν ριπή οφθαλμού, αφού εξόρμησε σε εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, έρχεται τώρα να «εξορθολογήσει» και το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

Με το σχέδιο που τώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει, η κυβέρνηση στοχεύει να περικόψει δραστικά τις κύριες συντάξεις (15%-30%) με ριζική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, να ξανακόψει τις επικουρικές συντάξεις, με λογιστικά τεχνάσματα πάλι, την ώρα μάλιστα που δρομολογεί να αυξήσει τις εργατικές ασφαλιστικές εισφορές, σε βάθος τριετίας να καταργήσει πλήρως το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (καταβάλλεται στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ασφάλισης που έχουν πολύ χαμηλή σύνταξη και εισόδημα), να τριπλασιάσει τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και να αυξήσει τις εισφορές των αυτοαπασχο-λουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, οδηγώντας τους, πρακτικά, σε εργασιακή εξόντωση.

Μάλιστα, το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης θεωρείται …πολύ ήπιο για τους ευρωπαίους και αμερικανούς κηδεμόνες μας, που ζητούν πολύ πιο σκληρά μέτρα, ενώ στο σχέδιο της αντι-ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που κατέθεσε η κυβέρνηση, οι θεσμοί αποφθεγματικά απάντησαν: «Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα». Αυτή είναι η περίφημη «έξοδος από τα μνημόνια» που διακήρυσσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το «τέλος της τρόικας» που πρόβαλλε η συγκυβέρνηση. Δηλαδή το βάθεμα της εξάρτησης και της υποτέλειας, η όξυνση της αντιλαϊκής επίθεσης και η εκ νέου εφόρμηση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας.

Μπροστά στη μάχη του ασφαλιστικού, το φοιτητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να βγει στους δρόμους, στο πλευρό του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα μάς αφορά ως αυριανούς (ή και νυν) εργαζόμενους και ασφαλισμένους, μας αφορά επειδή πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα και σαρώνει σχεδόν όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μας αφορά γιατί αποτελεί μία πραγματική βόμβα σε δικαιώματα και κατακτήσεις που κερδήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες! Και είναι ακριβώς στη βάση του αγώνα για την κατοχύρωση αυτών των κατακτήσεων που το φοιτητικό κίνημα θα μπορέσει να συγκροτηθεί και να πατήσει ξανά στα πόδια του.

Την περίοδο αυτή, μαζί με το ασφαλιστικό, περίοπτη θέση έχει και ο λεγόμενος «εθνικός διάλογος για την παιδεία». Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η βάση συζήτησης αυτού του «διαλόγου» αποτελούν οι προτάσεις του ΟΟΣΑ, οι οποίες μέσα σε πολλά άλλα προβλέπουν τη μείωση του διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, τις διαγραφές και την έξωση χιλιάδων φοιτητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη μείωση των εισακτέων στις σχολές και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Η μάχη ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί και δική μας μάχη. Η Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές να δώσουμε τη μάχη αυτή από κοινού, στο πλευρό των γονιών και των παππούδων μας. Να μη φοβηθούμε! Να σηκώσουμε το κεφάλι! Στον δρόμο του μαζικού αγώνα θα κριθεί το δίκιο μας!

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη κανείς για μάθημα, κανείς για δουλειά!

Όλοι στη γενική απεργία!

Προσυγκέντρωση: 11.00, Πατησίων κ’ Χαλκοκονδύλη