Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες!

Κατηγορία: 

Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973. Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση αντίστασης στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967. Η χούντα των συνταγματαρχών θα έπεφτε λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 1974, κάτω από το βάρος του εθνοπροδοτικού της πραξικοπήματος στην Κύπρο.

44 χρόνια τώρα, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές κηδεμόνες τους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε ένα μουσειακό απολίθωμα, να διαστρεβλώσουν και να σβήσουν το αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο. Παρόλες όμως τις προσπάθειές τους, το Πολυτεχνείο συνεχίζει να ζει στους αγώνες της αδούλωτης νεολαίας και του λαού μας.

44 χρόνια μετά, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη ζητά τη δικαίωσή του. Τα αιτήματα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ, ενώ ο αγώνας ενάντια στον φασισμό αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία.

Τώρα, που ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι και δηλητηριάζει συνειδήσεις. Από τον Τραμπ στις ΗΠΑ, την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, μέχρι τη Βενεζουέλα και την Τουρκία, ένα παγκόσμιο αντιδραστικό ρεύμα που εκφράζεται από ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις δυναμώνει και απειλεί τους λαούς με πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση. Στις συνθήκες αυτές, καλούμαστε να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, τον πόλεμο και την αντίδραση, για δημοκρατία και ειρήνη.

Τώρα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βαθαίνει όλο και περισσότερο την εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Μετά το τρίτο μνημόνιο και το μπαράζ των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» μέτρων που ψηφίζονται σχεδόν καθημερινά για την εξασφάλιση των δόσεων και την «επιτυχή» έκβαση των αξιολογήσεων από τους «θεσμούς», ο λαός μας ζει στο πετσί του τις συνέπειες της ξενόδουλης και υποτελούς πολιτικής των μνημονίων. Πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις, ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, απολύσεις, φτώχεια και εξαθλίωση, αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες που τάζουν στον λαό και τη νεολαία. Παράλληλα, μετά και τις συμφωνίες με τον Τραμπ και τις ΗΠΑ, η χώρα μας βυθίζεται ακόμη περισσότερο στον βούρκο της υποτέλειας και της εξάρτησης από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, διατηρώντας και ενισχύοντας τις νατοϊκές βάσεις του θανάτου.

Τώρα, που η δημόσια δωρεάν παιδεία δέχεται νέα πλήγματα, ιδιαίτερα μετά και την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Γαβρόγλου. Δίδακτρα, διάσπαση πτυχίων, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, αυτά είναι μερικά μόνο από τα νέα μέτρα που έρχονται να χτυπήσουν το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές. Την ίδια στιγμή που τα πτυχία μας μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα και διαβατήρια ανεργίας, την ίδια στιγμή που οξύνονται όλο και περισσότερο οι ταξικοί φραγμοί και χιλιάδες νέοι πετιούνται έξω απ’ τη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που το μέλλον που μας τάζουν είναι το μέλλον του κυνηγιού μιας θέσης ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, το μέλλον της μετανάστευσης.

44 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο εμπνέει, διδάσκει και οδηγεί. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, λαός και νεολαία καλούμαστε να αγωνιστούμε για Μόρφωση, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, για να βγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, για να είναι ο λαός μας κυρίαρχος και η χώρα μας ανεξάρτητη. Η Πορεία καλεί τη νεολαία να τιμήσει μαζικά και αγωνιστικά την επέτειο των 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παλεύοντας στο πλευρό του λαού για μια πραγματικά λαϊκή και δημοκρατική παιδεία σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

•Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία

•Έξω οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και το ΔΝΤ

•Κάτω τα μνημόνια της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης

•Κίνημα νεολαίας μαζικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου

Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 3.00 μμ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη!

Διαβάστε επίσης