Το τέλος των μνημονίων γιορτάζει... ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ!

«Γιορτάζουμε σήμερα την έξοδο από την κρίση... Πιστεύουμε πως τελειώνει αυτός ο κατήφορος τελειώνει η ύφεση».

Αυτά δήλωσε ο Χ. Σπίρτζης στις 22/2 με αφορμή την απόφαση του Eurogroup, ενώ συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο Δραγασάκης (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) δήλωσε ότι  "μετά τη χθεσινή απόφαση του Γιούρογκρουπ, μιλάμε για τη μετά το Μνημόνιο περίοδο, έχουμε μια μετατόπιση από τη φάση της λιτότητας στη φάση μετά τη λιτότητα".
Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (η κυβέρνηση του οποίου ψήφισε το μνημόνιο και τις υποδουλωτικές συμφωνίες τις οποίες εφαρμόζει σήμερα) κηρύσσει το τέλος των μνημονίων. Το είχε ξανακάνει στις εκλογές του 2015 με το “σήμερα ψηφίζουμε αύριο φεύγουν” και την “κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο”. Πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς δήλωνε ότι σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα και δε δίστασε, ταυτίζοντας την έκδοση ελληνικού ομολόγου με την έξοδο στις αγορές και την έξοδο από την κρίση, να τελειώσει και αυτός με την εποχή των μνημονίων! Πριν από αυτόν και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου ορκίζονταν ότι τα μέτρα που έπαιρναν θα είναι τα τελευταία.

Αν και υπάρχουν αναρίθμητες στιγμές στην πολιτική ζωή των τελευταίων 7χρόνων στη χώρα, που σύμφωνα με δηλώσεις των κυβερνώντων τελειώνουμε με τα μνημόνια, δεν χρειάζεται η αναφορά σε περισσότερες, για να γίνει κατανοητό το θράσος της κυβερνητικής προπαγάνδας. 

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι το περιεχόμενο που δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ακόμη και σε αυτό το ψεύτικο τέλος των μνημονίων.
Ταυτίζουν το τέλος των μνημονίων με το σταμάτημα λήψης νέων μέτρων! Ακόμη όμως και αν είναι έτσι, πού διαφέρει η πολιτική που θα ακολουθηθεί, από αυτήν που ακολουθούνταν μέχρι τώρα; Γιατί δηλαδή σήμερα πρέπει να γιορτάζουμε; Πώς σήμερα ξαφνικά βρισκόμαστε “στη φάση μετά τη λιτότητα”; Επέστρεψαν τους μισθούς, τις συντάξεις ή μείωσαν τους φόρους; Αύξησαν τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια; Αν δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με αυτά, πώς προκύπτει το τέλος της λιτότητας;

Δεδομένου ότι η πολιτική που ακολουθούσε πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, η  ΝΔ χαρακτηρίζονταν ως πολιτική της βαρβαρότητας, του ξεπουλήματος και της εθνικής προδοσίας, τι ακριβώς γιορτάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακολουθώντας 2 και πλέον χρόνια ακριβώς την ίδια πολιτική, φτάνει σε ένα Γιούρογκρουπ που επικυρώνεται ακριβώς αυτό; Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως αλλαγή πολιτικής, απλά την άρνηση λήψης νέων μέτρων και όχι την ανατροπή των παλιών. Όπως όμως επιτάσσει η κοινή λογική αν εξακολουθείς να εφαρμόζεις τα ίδια μέτρα δεν ανατρέπεις κάτι, απλά συνεχίζεις την εφαρμογή του.

Βέβαια ακόμη και αυτό το απατηλό ευφυολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί αντισταθμιστικών μέτρων, το οποίο με αλχημείες παρουσιάζει ως διαπραγματευτική νίκη, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά... νέα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός έχει πλέον την πείρα να διακρίνει την εξωφρενική κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλων των προηγούμενων και επόμενων επίδοξων όμοιας κοπής κυβερνήσεων. Πρόκειται για το γνωστό απύθμενο θράσος αυτής της κυβέρνησης που εξακολουθώντας πεισματικά να σέρνει τα κουρέλια του αριστερού ομοιώματος που έφτιαξε για τον εαυτό της, όσο πιο πολύ βυθίζεται στον μνημονιακό βούρκο, τόσο πιο πολύ φωνάζει ότι θα βγάλει τη χώρα από αυτόν!
Αυτό βέβαια καθόλου δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους όσους προκλητικά ξεστομίζουν αυτές τις ανοησίες. Όλα έχουν ένα όριο!

Διαβάστε επίσης