Φοιτητική Πορεία: Καταγγελία για τους τραμπουκισμούς των ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

Κατηγορία: 

Στα Γιάννενα όπως και σε όλη την Ελλάδα διεξάγεται ένας 2μηνος αγώνας ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Όλες οι σχολές για μεγάλο διάστημα τελούν υπό κατάληψη μετά από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις.
Στις σχολές του πρώην ΤΕΙ είχε καλεστεί τη Δευτέρα 4/3 ακόμη μια Γενική συνέλευση. Καθώς δε συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία διεξαγόταν συζήτηση για να οριστεί εκ νέου εξ αναβολής Γενική Συνέλευση. Τα μέλη της ΔΑΠ που είναι στο ΔΣ του συλλόγου, υποστήριζαν να καλεστεί συνέλευση την επόμενη Δευτέρα 11/3. Αυτό απορρίφθηκε από τους φοιτητές καθώς το ζήτημα της Συνέλευσης αφορούσε το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα πάει προς ψήφιση την Παρασκευή 8/3. Από τους φοιτητές που ήταν εκεί αποφασίστηκε να καλεστεί την επόμενη μέρα (5/3) εκ νέου εξ αναβολής Γενική Συνέλευση. Τα μέλη της ΔΑΠ αρνούνταν με προκλητικό τρόπο να σφραγίσουν την απόφαση, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία των φοιτητών. Λίγο αργότερα, ομάδα με καλυμμένα χαρακτηριστηκά και κρατώντας ορισμένοι από αυτούς λοστούς μπούκαρε στην αίθουσα της συνέλευσης προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνταν τράπηκαν σε φυγή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.
Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, η ομάδα που η ΔΑΠ αποκάλεσε σε ανακοίνωσή της «εξωπανεπιστημιακούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», αποκαλύφθηκε πως ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΑΠ επιχειρεί να τρομοκρατήσει φοιτητές αυτή την περίοδο, καθώς λίγες εβδομάδες πριν και ενώ στο Οικονομικό Ιωαννίνων είχε καλεστεί συνέλευση με τεράστια συμμετοχή (περίπου 150 φοιτητές) μετά από 13 χρόνια και αφού πάλι έπεσαν τα γνωστά τηλεφωνήματα, εισήλθαν στον χώρο 10 άτομα της ΔΑΠ προσπαθώντας με βρισιές, τσαμπουκάδες και ειρωνείες να διαλύσουν τη συνέλευση, αλλά απομονώθηκαν και η τρομοκρατία δεν πέρασε. Την επόμενη μέρα, μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ βιντεοσκοπούσαν φοιτητές στην κατάληψη και μετά κατευθύνθηκαν στην πρυτανεία όπου παρέδωσαν με μέιλ το υλικό και ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας!
Μετά την απομόνωση της ΔΑΠ σε όλες σχεδόν τις συνελεύσεις, μετά από τη μαζική απόρριψη της πρότασής της για «ανοιχτές σχολές» και υπέρ του αντιεκπαιδευτικού εκτρώματος, η νεολαία της ΝΔ στα πανεπιστήμια καταφεύγει στις γνώριμές της τραμπούκικες, αντιδημοκρατικές και φασίζουσες πρακτικές. Ως Φοιτητική Πορεία καταγγείλαμε μέσα στη Γενική Συνέλευση αυτές τις πρακτικές με τον πιο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο. Το φοιτητικό κίνημα με μαζικούς αγώνες κατάφερε να διώξει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και θα διώξει και όποιον επίδοξο αντικαταστάτη τους.

Οι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν. Όλοι οι φοιτητές να τους γυρίσουμε την πλάτη. Η τρομοκρατία δε μας φοβίζει. Γεμίζουμε τα αμφιθέατρα, συνεχίζουμε τις καταλήψεις, πλημμυρίζουμε τους δρόμους στα φοιτητικά συλλαλητήρια της Πέμπτης και της Παρασκευής 12:00 στην Περιφέρεια!

Διαβάστε επίσης