Όλοι στην απεργία στις 9 Ιούλη!

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από το πέσιμο της αυλαίας των ευρωεκλογών και οι προεκλογικές δημαγωγίες της συγκυβέρνησης Σαμαρά περί του "τέλους των μνημονίων", της "επερχόμενης ανάκαμψης" και της "άρσης των αδικιών", εγκαταλείπονται για να πάρουν τη θέση τους η συνέχιση και κλιμάκωση της σκληρής, βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής. Το ανασχηματισμένο προσωπείο του νέου κυβερνητικού σχήματος, συνοψίζεται σε ένα σκληρό πυρήνα δοκιμασμένων στελεχών – υποχείριων του ιμπεριαλισμού τα οποία εγγυώνται την απαρέγκλιτη τήρηση και συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων.

Η κυβέρνηση επανέρχεται τώρα στο ίδιο γνώριμο μοτίβο, με την αιχμή του δόρατος να στοχεύει ξανά το σύνολο των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με τις απολύσεις που αρχικά "ντύθηκαν" διαθεσιμότητες, την κακόφημη αξιολόγηση – χειραγώγηση και τις νέες μειώσεις μισθών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης απαιτεί, εδώ και τώρα, να προχωρήσουν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα κατά τα συμφωνημένα με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που τώρα μπαίνει για πρώτη φορά σε εφαρμογή, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το εργαλείο εκείνο που το επόμενο διάστημα θα αξιοποιηθεί σε διπλή κατεύθυνση. Από τη μια μεριά θα αποτελέσει το όχημα για τις νέες απολύσεις με το επιχείρημα της "ανεπάρκειας" και από την άλλη θα αξιοποιηθεί για να κονιορτοποιήσει τις συλλογικές σχέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, δημιουργώντας έτσι εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Ένα πολύ μικρό αλλά γλαφυρό κομμάτι της μελλοντικής εικόνας αποτελούν οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη περί επαναφοράς του 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα ως μπόνους για όσους εργαζόμενους πετύχουν το 90% των στόχων που επιβάλλει η "αξιολόγηση". Τα οικονομικά επιτελεία της συγκυβέρνησης σχεδιάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς στο δημόσιο τομέα, τις οποίες μάλιστα αναίσχυντα παρουσιάζουν ως αυξήσεις! Τα σχέδιά τους προβλέπουν νέα συρρίκνωση των εισοδημάτων για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων ανάλογα με τα τυπικά προσόντα τους, έτσι που να ανοίγει η μισθολογική ψαλίδα και να εμφανίζονται οι υπόλοιπες κατηγορίες ως υψηλά αμειβόμενες.

Εργαζόμενοι, άνεργοι,

Ο λαός και ο τόπος μας δοκιμάζονται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τα βάρβαρα μνημόνια, από την πολιτική της άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Σήμερα είναι αναγκαίος και επιτακτικός ο παρατεταμένος αγώνας όλου του λαού για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Κόντρα στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνουν αυταπάτες πως μπορεί ο λαός να απαλλαγεί από τα δεινά του απλά και μόνο με την ψήφο του μέσα στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, αλλά και στις δυνάμεις του ΚΚΕ – ΠΑΜΕ που με ψευτοεπαναστατική λογοκοπία κηρύσσουν τη διάσπαση και την υποταγή, οι εργαζόμενοι οφείλουν να προτάξουν τον οργανωμένο, μαζικό και εξωκοινοβουλευτικό αγώνα ενάντια στην πολιτική αυτή.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν και να οργανωθούν στα σωματεία και στα συνδικάτα τους, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

Για ψωμί - δουλειά – δημοκρατία – εθνική ανεξαρτησία!

Ιούλης 2014

Διαβάστε επίσης