Όχι στις διαγραφές φοιτητών!

Κατηγορία: 

Προωθώντας τους σχεδιασμούς του για ένα ακόμη πιο ταξικό πανεπιστήμιο, το υπουργείο Παιδείας προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στη διαγραφή δεκάδων χιλιάδων φοιτητών που έχουν καθυστερήσει να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
Μολονότι οι υπό εκδίωξη φοιτητές πρακτικά δεν κοστίζουν στα πανεπιστήμιά τους τίποτα περισσότερο από τις κόλλες αναφοράς που τους διανέμονται στις ανά εξάμηνο εξετάσεις τους, μολονότι δεν τους χορηγούνται ούτε συγγράμματα, ούτε φοιτητικό πάσο, μολονότι τους έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση και στέγαση, οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί τής κυβέρνησης απαιτούν άμεσα το φοιτητικό αυτό ξεκλήρισμα (διαγράφεται περίπου το 30% των εγγεγραμμένων φοιτητών).
Επιδεικνύοντας τη «μεγαλοθυμία» του, ο υπουργός Παιδείας δίνει σήμερα παράταση φοιτητικής ζωής (διάρκειας ...δύο εξεταστικών) σε όσους φοιτητές συμμετείχαν πέρυσι και φέτος σε εξετάσεις στις σχολές τους, καθώς και σε όσους χρωστούν μόνο την τελική εργασία τους. Όλοι οι υπόλοιποι ωστόσο, δηλαδή το 90% των φοιτητών που έχουν υπερβεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο-πλαίσιο εξάμηνα σπουδών, θα πεταχτούν με μια μονογραφή του Λοβέρδου έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, και ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Οι αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις των ελληνικών συγκυβερνήσεων, οι οποίες σχεδιάζονται με τις ευλογίες της τρόικας, τα ταξικά χτυπήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα οποία γνωρίσαμε σε όλο τους το μεγαλείο τα τελευταία μνημονιακά χρόνια, θα βρουν την απάντησή τους μόνο από το οργανωμένο και μαχητικό φοιτητικό κινημα. Οι βαθιά αντικοινωνικές πολιτικές που σφραγίζουν κατά εκατοντάδες τα σχολεία και τις σχολές, που διώχνουν κατά χιλιάδες τους μαθητές και τους φοιτητές από τις τάξεις και τα αμφιθέατρα διδασκαλίας, που οδηγούν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις μεγάλο κομμάτι του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης, που επιχειρούν να καταδικάσουν τη νέα γενιά στην αμάθεια ή στην ακριβοπληρωμένη γνώση, θα βρουν την απάντησή τους μόνο από τους ενωτικούς αγώνες των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών.
Η Πορεία καλεί σε αγώνα προάσπισης των φοιτητικών κεκτημένων, ενάντια στα κυβερνητικά αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα και τις γενικότερες αντικοινωνικές πολιτικές. Καλεί καταρχάς όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, ενάντια στο νέο, ταξικότατο χτύπημα που δρομολογεί η συγκυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Όχι στις διαγραφές φοιτητών!
Φοιτητικό κίνημα μαζικό, στο πλευρό των λαϊκών αγώνων!

Διαβάστε επίσης