«Σκόνη» οι πρόσφυγες - «σκουπίδια» όσοι αντιδρούν για εκπρόσωπο της αστυνομίας

προσφυγες εξαρχεια

«Εκίνησε μία αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια». «Προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο, με σχεδιασμό από τα επιτελεία της ελληνικής αστυνομίας».

Σε αυτές τις ανατριχιαστικές και ρατσιστικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας, στο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη έφοδος της αστυνομίας σε καταλήψεις προσφύγων στα Εξάρχεια. Εκεί 143 άνθρωποι, ολόκληρες οικογένεις με μικρά παιδιά προσήχθησαν.

Οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ πήγαν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα, όμως ο Μπαλάσκας συνέχισε:

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Πρόκειται για μια ενδεικτική πτυχή της αγελαίας αντίληψης που κυριαρχεί στις τάξεις των δυνάμεων καταστολής και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν κάθε τι που δεν τους είναι αρεστό ή που πλήττει τα συμφέροντα του κράτους και της άρχουσας τάξης.

Μια δήλωση που θυμίζει τις πιο σκοτεινές πτυχές της ιστορίας. Από τις σκοτεινές εποχές της ναζιστικής Γερμανίας και του δικού μας μεταβαρκιζιανού και στη συνέχεια μετεμφυλιακού κράτους, μέχρι και τη χούντα.

Φυσικά, πρώτοι στη λίστα μπαίνουν πότε οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες, πότε οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, πότε οι ανθρώποι του κινήματος και του αγώνα. Ή και όλοι μαζί ταυτόχρονα. Όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, όπου οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση συνάντησε τους σιδερόφρακτους πραιτωριανούς του κράτους, τα γκλοπ, τα δακρυγόνα και το σύρσιμο στα δικαστήρια. Και όπως φαίνεται η εκλογή Μπακογιάννη στη δημαρχεία Αθηνών και η άνοδος της ΝΔ στην κυβερνητική εξουσία έδωσε θάρρος στις πιο σκοτεινές και αντιδραστικές φωνές των σωμάτων καταστολής.

Σημείωση: Η δήλωση του εκπροσώπου των αστυνομικών έγινε την ώρα που κατακλύζουν το διαδίκτυο δεκάδες φωτογραφίες μεταναστών με τα μικρά παιδιά στα χέρια και τις αγκαλιές τους να οδηγούνται στις σιδερόφρακτες κλούβες της αστυνομίας. Άγνωστο που θα μεταφερθούν.

Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε νεολαίος, θα πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και να απομονώσει τέτοιες φωνές που πηγάζουν από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της κοινωνίας και των μηχανισμών του κράτους.

Διαβάστε επίσης