Αγωνιστικό κάλεσμα της Φοιτητική Πορείας Θεσσαλονίκης σε κινητοποίηση την Παρασκευή

Κατηγορία: 

Το φοιτητικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τον αγώνα του κόντρα στο νόμο του Υπουργείου Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, για άλλη μια φορά βρίσκεται μπροστά στις λαθεμένες λογικές των δυνάμεων που υπονομεύουν τον αγώνα του.

Οι δυνάμεις του α/α χώρου μέσω του δικού τους ψευτοσυντονιστικού και των Συλλόγων που συσπειρώνουν, κάλεσαν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Μάρτη. Είναι φανερό ότι με πρόσχημα τον αγώνα ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, οι δυνάμεις του α/α χώρου επέλεξαν αυτήν την ημέρα για να θέσουν τη δική τους πολιτική κατεύθυνση, άρνησης γενικά της Επανάστασης του 1821 και εναντίωσης στα πατριωτικά αισθήματα του λαού. Από τη μια μεριά, οι "γιορτές" του αστικού κράτους και της κυβέρνησης είναι προκλητικές, καθώς εκχυδαΐζουν το νόημα της Επανάστασης του 1821. Από την άλλη, ο εθνομηδενισμός του α/α χώρου, το μόνο που μπορεί να πετύχει, είναι να στήσει το φοιτητικό κίνημα απέναντι στο λαό, στη μάχη που δίνει απέναντι στον μαύρο αντιεκπαιδευτικό νόμο. Μάλιστα, την πρόθεση του να προσδώσει στη διαδήλωση της Πέμπτης ευρύτερο χαρακτήρα, μαρτυρά και το γεγονός ότι σε "ανοιχτά, αγωνιστικά πλαίσια" που κατατίθενται από το χώρο αυτό, σε Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, διακηρύσσεται κάτι τέτοιο ανοιχτά.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, η Φοιτητική Πορεία θα συμμετάσχει και καλεί στη διαδήλωση την Παρασκευή 26/3, στη 1μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα. Επίσης, θεωρεί λαθεμένη τη στάση δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κάτω από υην πίεση του αναρχικού χώρου, να διαδηλώσουν την Πέμπτη.

Οι φοιτητές θα πρέπει να μαζικοποιήσουν τις διαδικασίες τους, τις Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις τους. Κόντρα στη γραμμή της αναστολής του αγώνα τους, όπως εκφράζεται απ'τις δυνάμεις των ΚΝΕ - ΕΑΑΚ, με τη μη πραγματοποίηση διαδηλώσεων στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Κόντρα στη γραμμή του α/α χώρου που επίσης είναι άφωνος, έξω από τη Θεσσαλονίκη και που επιχειρεί να καπελώσει τώρα τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος με την συνολική εθνομηδενιστική κατεύθυνση του.

Η Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης καλεί στη διαδήλωση την Παρασκευή 26/3, στη 1μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου, με στόχο την ανατροπή του νόμου Υπουργείου Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε επίσης