Ανακοίνωση της Πορείας για την Πρωτομαγιά

Κατηγορία: 

Κόκκινη Πρωτομαγιά αντίστασης και αγώνα!

Η νεολαία στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης στον αγώνα

για Ψωμί-Δουλειά-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία-Σοσιαλισμό

    132 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο τα αιτήματα και τα συνθήματά της παραμένουν για άλλη μια Πρωτομαγιά επίκαιρα, με την εργατική τάξη, τους λαούς του κόσμου και τη νεολαία να βιώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, των ανταγωνισμό μεταξύ των ιμπεριαλιστών, την φτώχεια, την ανεργία και τον πόλεμο.

  Από τον Ειρηνικό μέχρι την Μ. Ανατολή ξεδιπλώνεται ένας άγριος ανταγωνισμός μεταξύ των ιμπεριαλιστών για το πώς θα ξαναμοιράσουν τον κόσμο με θύματα πάντα τους λαούς. Ιδιαίτερα στην Μ. Ανατολή δεν πέρασε πολύ καιρός από όταν οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Συρίας αποδεικνύοντας πως ένας νέος γύρος πολεμικής αναμέτρησης ετοιμάζεται και γεννά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, κατερειπωμένες χώρες και βέβαια πρόσφυγες, οι οποίοι όταν επιβιώνουν από τις βόμβες έρχονται να αντιμετωπίσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και τη σύγχρονη δουλεία στην «πολιτισμένη» Δύση.

  Αυτοί που αιματοκυλούν τον κόσμο είναι οι ίδιοι βέβαια που καταδυναστεύουν και τη χώρα μας. Οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με τα μνημόνιά τους σφίγγουν τα δεσμά της εξάρτησης και απαιτούν την συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής της φτώχειας και της ανεργίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάντα πιστή -όπως και οι προηγούμενες- στους «προστάτες» της εφαρμόζει πρόθυμα αυτή την πολιτική προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Και μάλιστα προκαλεί λέγοντας πως βγαίνουμε από τα μνημόνια ενώ η 4η αξιολόγηση βρίσκεται μπροστά με νέα δέσμη μέτρων χωρίς να υπολογίζουμε τα μέτρα των υπόλοιπων μνημονίων που δεσμεύον το λαό και τη χώρα για δεκαετίες μπροστά. Ταυτόχρονα παραδίδει «γη και ύδωρ» στους φονιάδες ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, των οποίων τα αεροπλάνα πετούν από τη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη κι από τα τόσα άλλα στρατόπεδα και βάσεις που έχουν στην ελληνική επικράτεια.

  Η νεολαία βιώνει επίσης επίθεση στα δικαιώματά της. Σαν να μην έφτανε η χρόνια πολιτική υποχρηματοδότησης στις σχολές, οι συγχωνεύσεις-κλεισίματα, ο νόμος Γαβρόγλου ήρθε να γενικεύσει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, να κόψει ουσιαστικά κι άλλο την χρηματοδότηση, να τσακίσει τον ενιαίο χαρακτήρα των πτυχίων. Η «ανωτατοποίηση»-περαιτέρω υποβάθμιση των ΤΕΙ χτυπά ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων να σπουδάζουν. Άλλωστε αποτελεί μάλλον «πολυτέλεια» για τα πιο φτωχά παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού να σπουδάζουν αντί να βρίσκονται στην βιοπάλη και στην επισφαλή εργασία από τα 15 τους με τσακισμένα δικαιώματα.

  Η νεολαία δεν έχει άλλο δρόμο να διαλέξει παρά αυτόν που διάλεξαν οι εργάτες στο Σικάγο 132 χρόνια πριν. Δηλαδή αυτόν της αντίστασης και του αγώνα για να υπερασπιστεί και να επανακτήσει τα δικαιώματα της. Συσπειρωμένη στους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα Σωματεία να πάει κόντρα στην αδράνεια και την υποταγή που επιβάλλει παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, κόντρα  στις «φαντεζί», «δυναμικές» ενέργειες και τη διαιρετική πολιτική ορισμένων δυνάμεων της «αριστεράς» που ξεκομμένες από το μαζικό κίνημα δεν ευνοούν την πραγματικά μαζική αντίσταση.

 

Βαδίζοντας σε αυτόν τον δρόμο να συγκροτήσουμε ένα μαζικό κίνημα λαού και νεολαίας για να:

 

-Υπερασπίσουμε την ειρήνη στην περιοχή, κόντρα στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και κάθε αλλαγή συνόρων

-Μην ξαναγίνει η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο

-Ανατρέψουμε τα μνημόνια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, συνολικά την πολιτική που φέρνει φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση

Η Πορεία καλεί στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Στην Αθήνα 10.30 στην Ομόνοια

Στην Θεσσαλονίκη 10.00 στην Καμάρα

Στα Γιάννενα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο

Διαβάστε επίσης