Ανακοίνωση της Πορείας για τη φασιστική επίθεση σε στέλεχος της ΚΝΕ, στις 28/1 στην ΦΕΠΑ

Κατηγορία: 

Η Πορεία καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε φοιτήτρια-μέλος της ΚΝΕ την Κυριακή 28/1 στην Δ’ Εστία της ΦΕΠΑ. Τα φασιστοειδή, προέβησαν στην επίθεση (4η κατά σειρά στη συγκεκριμένη φοιτήτρια), αφού το προηγούμενο διάστημα έγραψαν φασιστικά συνθήματα και απειλές, τόσο στην πόρτα της εν λόγω φοιτήτριας, όσο και σε άλλους χώρους των εστιών. Αποτελεί καθήκον για κάθε δημοκράτη, προοδευτικό, αγωνιστή και αριστερό φοιτητή να καταδικάσει απερίφραστα την τραμπούκικη δράση φασιστών που μοναδικό στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το φοιτητικό κίνημα.

Ευθύνες βέβαια για το συγκεκριμένο γεγονός φέρει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, καθώς και όσοι υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν μέσα και έξω απ’ τις σχολές την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης που δήθεν «θα απαντούσε στο καθεστώς ανομίας που επικρατεί στην Πανεπιστημιούπολη και σε άλλες σχολές». Πάει πολύ να μας κουνούν το δάχτυλο για το άσυλο εκείνοι που ρίχνουν χημικά σε φοιτητές, εργαζόμενους και συνταξιούχους, που χτυπούν τη λαϊκή κατοικία με τους πλειστηριασμούς, που σέρνουν μαθητές σε δίκες, που κρατούν τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πάει πολύ να μας παραδίδουν μαθήματα νομιμοφροσύνης εκείνοι που ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, που υπερασπίζονται την πολιτική του ξεπουλήματος και των απολύσεων, ιδιαίτερα όταν η ίδια πολιτική των περικοπών ήταν που κατήργησε τη φύλαξη στις σχολές, οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και αφήνοντας τις σχολές στο έλεος εξωπανεπιστημιακών, στοιχείων του υπόκοσμου και εμπόρων ναρκωτικών. Και είναι ακριβώς αυτό το έδαφος των αντιδημοκρατικών μέτρων, του χτυπήματος του ασύλου και της αστυνομοκρατίας που τρέφει τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.

Όσοι υποκριτικά μιλούν για την ασφάλειά μας στους χώρους των σχολών και των εστιών οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα για την υλοποίηση των αιτημάτων των εστιακών φοιτητών για την εγκατάσταση επαρκούς φωτισμού στους εξωτερικούς χώρους των εστιών, καθώς και για την ουσιαστική και επαρκή φύλαξη των σχολών και να αφήσουν τα μεγάλα λόγια. Σε ό, τι αφορά τους θρασύδειλους φασίστες της Χρυσής Αυγής που τώρα ξεθαρρεύουν εν όψει και του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, οι σύλλογοι των φοιτητών και των εστιακών οφείλουν να τους απομονώσουν, να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του συγκεκριμένου περιστατικού και να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες από την κρατική καταστολή και τη φασιστική παρακρατική δράση.

                                                                                                                    

Έξω οι φασίστες από τις σχολές μας!

 

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

 

Να παρθούν άμεσα μέτρα για τον επαρκή φωτισμό

και τη φύλαξη των εστιών!

Διαβάστε επίσης