Ανακοίνωση της Πορείας για τις αστυνομικές επιθέσεις στις πλατείες: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα έθεσε σε ολοκληρωτική καραντίνα την ελληνική κοινωνία, με πρόσχημα τη “μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας”, φτάνοντας ακόμη και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, αφού εξαπέλυσε μια συντεταγμένη επιχείρηση μαζικού φόβου και τρομοϋστερίας, τώρα, και λίγο πριν αρθούν και τα τελευταία περιοριστικά μέτρα, πραγματοποιεί αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες. Αποκορύφωμα, η ξαφνική αστυνομική επίθεση την Παρασκευή 8/9 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις δεκάδων νέων ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία.
Λένε ψέματα πως στόχος αυτών των αστυνομικών επιχειρήσεων είναι η υγειονομική προστασία των πολιτών. Λένε ψέματα γιατί την ίδια στιγμή που ποινικοποιούν το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη βόλτα και τη συνάθροιση στις πλατείες, ανοίγουν τις εκκλησίες, αφήνουν απροστάτευτο τον εργαζόμενο λαό, ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Λένε ψέματα πως τους ενδιαφέρει η υγεία του λαού. Λένε ψέματα, γιατί η σημερινή κυβέρνηση, μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, άφησαν το δημόσιο σύστημα υγείας με χιλιάδες κενά, έκλεισαν νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ενίσχυσαν τους ιδιώτες κλινικάρχες και χτύπησαν το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας στη δημόσια και δωρεάν υγεία.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στις πλατείες δεν εξυπηρετούν απολύτως κανέναν υγειονομικό στόχο. Αποτελούν συνέχεια όλης της προηγούμενης κυβερνητικής προπαγάνδας για την “ατομική ευθύνη”, για να κρυφτεί πίσω από αυτήν η κρατική ευθύνη για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, η οποία, ακόμη και σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, ενισχύθηκε ελάχιστα. Μάλιστα, η Ελλάδα, που τόσο πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ ότι “αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία”, βρίσκεται προτελευταία στον κατάλογο των χωρών της Ευρώπης σε ό,τι αφορά στις έκτακτες δαπάνες για την υγεία, δίνοντας μόλις το 1,1% του ΑΕΠ για την ενίσχυσή της. Και αποτελούν πρόκληση οι κατασταλτικές επιθέσεις, ίδιαίτερα όταν τα ίδια κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως “ο περιορισμός της νόσου δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας” ή επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως “πρέπει να επιστρατευτεί η πειθώ” και να “γίνονται συστάσεις”. Παρόλες τις υποκριτικές δηλώσεις, η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με στελεχωμένα νοσοκομεία, όχι με γιατρούς και νοσηλευτές, όχι με ΜΕΘ, αλλά με αστυνομία, δακρυγόνα και πρόστιμα.
Ο στόχος των αστυνομικών επιθέσεων στη νεολαία και τον λαό στις πλατείες, αλλά και η συνακόλουθη κυβερνητική προπαγάνδα είναι η γενίκευση ενός κλίματος μαζικού εκφοβισμού και τρομοϋστερίας. Είναι η όξυνση της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, με σκοπό την υποταγή του λαού και της νεολαίας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός του κόσμου, καθώς με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού μέσω του διαχωρισμού της κοινωνίας σε “ανεύθυνους νεολαίους που στοιβάζονται στις πλατείες” από τη μία και τους “συνετούς πολίτες που μένουν σπίτι” από την άλλη, χτίζεται το έδαφος για την απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης στα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, ενώ παράλληλα συσκοτίζει την πραγματικότητα και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η Πορεία, οργάνωση νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ, καταδικάζει απερίφραστα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές αστυνομικές επιθέσεις στις πλατείες. Καταγγέλουμε ιδιαίτερα το όργιο καταστολής με τη ρίψη δακργόνων, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έγιναν στην Κυψέλη. Καλούμε τη νεολαία να μην υποκύψει στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, να σταθούμε όρθιοι και να αγωνιστούμε ενωτικά και μαζικά ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν το παρόν και υποθηκεύουν το μέλλον μας!

Διαβάστε επίσης