Ανακοίνωση της Πορείας για τις 6 Δεκέμβρη

Κατηγορία: 

Συμπληρώνονται φέτος 9 χρόνια από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα στις 6 Δεκέμβρη 2008. Προσπάθησαν και τότε και στη συνέχεια να μας πείσουν πως ήταν μια “κακή στιγμή”, ωστόσο αυτά που μεσολάβησαν από τον Δεκέμβρη του 2008 μέχρι σήμερα συνηγορούν στο ακριβώς αντίθετο: οι κυβερνήσεις κάτω από την εποπτεία ΕΕ-ΔΝΤ πέρασαν και περνούν αλλεπάλληλα μέτρα και μνημόνια που έφεραν φτώχεια, ανεργία, κομμένα δικαιώματα και για να περάσουν αυτήν την πολιτική συνεχίζουν την πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής απέναντι στο λαό, την νεολαία και τους αγώνες τους.

Δεν ξεχνάμε τι έγινε τον Δεκέμβρη του 2008 γιατί την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας την βλέπουμε κάθε μέρα και από την κυβέρνηση “της Αριστεράς” που αν και έλεγε τα αντίθετα, επιστρατεύει και αυτή το “μαστίγιο” απέναντι στο λαό. Την βλέπουμε σε κάθε διαδήλωση που χτυπιέται από τις δυνάμεις καταστολής που πνίγουν στα χημικά το κέντρο της Αθήνας, απέναντι ακόμα και σε συνταξιούχους ηλικιωμένους. Την είδαμε στην υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. όπου η “ουδέτερη δικαιοσύνη” έκανε κουρελόχαρτο ακόμα και τους δικούς της νόμους για να τιμωρήσει όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι. Την είδαμε την προηγούμενη βδομάδα στους πλειστηριασμούς με ξύλο και χημικά ακόμα και μέσα στα δικαστήρια. Και να μην ξεχνάμε τις μηνύσεις και τις δίκες σε αγωνιστές για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και απεργίες, καθώς και τα μαθητοδικεία στα οποία σέρνονται ανήλικοι μαθητές γιατί πήραν μέρος σε καταλήψεις και αγώνες.

Η Πορεία καλεί όλη την νεολαία να βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα. Η πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας σε παιδεία, υγεία, εργασία πρέπει να συνδεθεί με την πάλη μας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή, στην πολιτική που δολοφονεί. Για να βαδίσουμε μαζικά και αγωνιστικά πρέπει να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους και να βγούμε στο δρόμο. Να απαντήσουμε στην τρομοκρατία την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη και να προετοιμάσουμε την Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να καταγγείλουμε συνολικά την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας.

Κάτω η πολιτική της τρομοκρατίας, της καταστολής, των δολοφονιών

Κάτω τα μνημόνια κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ

 

Όλοι στη διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή

την Τετάρτη 6/12, 12.00 στα Προπύλαια!

Διαβάστε επίσης