Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Νέας Σμύρνης

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει την συγκέντρωση των χιλιάδων λαού και νεολαίας της Νέας Σμύρνης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της αστυνομικής βίας και της καταστολής. Οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό του νεολαίου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την προηγούμενη Κυριακή, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για έναν λαό που εδώ κι ένα χρόνο είναι αντιμέτωπος με μια πολιτική που χτυπάει την υγεία, την παιδεία, τον φτωχοποιεί και επιτίθεται με πρωτοφανή τρόπο στα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε μια απότομη όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού, εξαπολύοντας βάρβαρες αστυνομικές επιθέσεις βίας και τρομοκρατίας. Τα γεγονότα με την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, οι επιθέσεις και τα χημικά στις τελευταίες πορείες για την ικανοποίηση του αιτήματος Κουφοντίνα και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης υποδηλώνουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του εχθρού – λαού. Ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι ο λαός σταδιακά βγαίνει ξανά στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική της και αυτό τρέχει να προλάβει. Μάταια όμως προσπαθεί να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις. Η αυταρχική πολιτική της γεννά ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα όπως έδειξε και η σημερινή μεγαλειώδης διαδήλωση.

Η δράση μιας ελάχιστης μειοψηφίας που στις πλάτες των χιλιάδων κόσμου ξεδίπλωσαν την τυφλή προβοκατόρικη δράση τους προσφέρει τα προσχήματα για να συκοφαντηθεί η μεγάλη κινητοποίηση και δίνει την αφορμή για να εξαπολύσει η κυβέρνηση την πολιτική της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας σχεδιάζοντας μια μεγάλης ολκής προβοκάτσια σε βάρος του λαϊκού κινήματος

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία να συνεχίσει ανυποχώρητα στο δρόμο του αγώνα. Ενάντια στην πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων να κατέβει αύριο Τετάρτη στη 1μ.μ. στα Προπύλαια.

9-3-2021

Διαβάστε επίσης