Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών - HDP

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιδραστική κυβέρνηση Ερντογάν για την φυλάκιση της ηγετικών στελεχών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Τα ξημερώματα της 4ης Νοέμβρη διατάχθηκε η σύλληψη του προέδρου, της συμπροέδρου και 9 ακόμα στελεχών και βουλευτών (από τους 59) του 3ου Κόμματος της Τουρκικής Βουλής.

Με τη συνταγματική τροποποίηση του περασμένου Μάη, που αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του συνόλου σχεδόν των Κούρδων βουλευτών, κλιμακώθηκαν τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης, που προσέλαβαν φασιστικές διαστάσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και το συνεχώς παρατεινόμενο καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».

Διώκοντας κάθε αντίπαλη φωνή και εξαπολύοντας βίαιη, μαζική και οργανωμένη επίθεση ενάντια στον τούρκικο και κουρδικό λαό, σε δημοκρατικές, κουρδικές και κομμουνιστικές πολιτικές οργανώσεις το κυβερνητικό κόμμα, επιδιώκει την σύγκλιση με τους «γκρίζους λύκους» του φασιστικού Εθνικιστικού Κόμματος, για την επιβολή της αντιδραστικής εξουσίας της άρχουσας τάξης.

Την ίδια ώρα οι ιμπεριαλιστές, που δήθεν κόπτονται για δημοκρατικές ελευθερίες και κάποιοι διαμαρτύρονται υποκριτικά για υπερβολικά κατασταλτικά μέτρα, φουσκώνουν τα πανιά του Ερντογάν, υπογράφοντας συμφωνίες μαζί του και χρησιμοποιώντας τα Τουρκικά εδάφη σαν ορμητήριο πολεμικών επιδρομών σε βάρος γειτονικών χωρών και λαών, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ παλεύοντας για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος συμπαραστέκεται στους αγώνες του Τουρκικού λαού για Δημοκρατία και Ανεξαρτησία.

Απαιτεί την Άμεση απελευθέρωση των στελεχών και βουλευτών του HDP. Να σταματήσουν οι διώξεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών. Έλληνες και Τούρκοι ενωμένοι ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό.

Η ΛΑ-ΑΑΣ στη συγκέντρωση ενάντια στις συλλήψεις

Συγκέντρωση ενάντια στις συλλήψεις των βουλευτών του HDP και την ολομέτωπη φασιστική επίθεση του συστήματος στο λαό της Τουρκίας και Τ. Κουρδιστάν πραγματοποιούν τούρκικες και κουρδικές οργανώσεις σήμερα στις 2:30 μ.μ. στη πλατεία Συντάγματος.
Στη συγκέντρωση καλεί και η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία που καταγγέλει τις συλλήψεις και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των βουλευτών.

Διαβάστε επίσης