Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Κατηγορία: 
  • Κάτω τα βάρβαρα μνημόνια, οι απειλές και τα τρομοκρατικά τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστικών και των ντόπιων λακέδων τους.
  • Όχι στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του νέου αντιλαϊκού μετώπου
  • Πανεργατικός, παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων καταλήστευσης του λαού και υποδούλωσης της χώρας
  • Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
  • Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική

Παρά τις απροκάλυπτες επεμβάσεις και τους συντριπτικούς εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών, παρά το κλείσιμο των τραπεζών, παρά την ακραία κινδυνολογία και την επιχείρηση εκφοβισμού στην οποία επιδόθηκαν οι ντόπιοι λακέδες τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) με τις τρομοκρατικές απειλές για επικείμενη έξοδο από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ευρώ, για επερχόμενο χάος και βέβαιη καταστροφή αν δεν υπερψηφιστεί το ΝΑΙ και δε σχηματιστεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» που θα υπογράψει άμεσα και θα εφαρμόσει ένα τρίτο μνημόνιο, οι πλατιές λαϊκές μάζες δεν υπέκυψαν στους αχαλίνωτους εκβιασμούς, δε υποτάχτηκαν στις πιέσεις, αντιστάθηκαν και καταδίκασαν, με κάθε τρόπο, την πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων οργάνων τους.

Το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ (61,3 %), το υψηλό ποσοστό της αποχής, των άκυρων και των λευκών ψηφοδελτίων, στην πραγματικότητα, συμπύκνωσαν και κατέδειξαν τη συσσωρευμένη αγανάκτηση για όσα τράβηξε και συνεχίζει να υπομένει ο λαός μας από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του τα τελευταία πέντε χρόνια των βάρβαρων μνημονίων. Έκφρασαν τη λαϊκή αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιβολή, τη λαϊκή αποδοκιμασία και περιφρόνηση στα πολιτικά κόμματα που υπηρέτησαν, πειθήνια, το μνημονιακό μονόδρομο. Διεύρυναν το χάσμα ανάμεσα στο λαό και τον ιμπεριαλισμό, τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη και τον προκλητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό τους.
Είναι βέβαιο πως οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υπηρέτες της πολιτικής τους δεν θα αποδεχτούν την ήττα τους, δεν θα σεβαστούν τη στάση του λαού και τη λαϊκή ετυμηγορία. Ήδη, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, συνεχίζουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, απαίτησαν την καρατόμηση του υπουργού Οικονομικών, προστάζουν την άμεση υπογραφή μιας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πανέτοιμη για την πειθήνια προσαρμογή, απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών και, μέσα από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σε κλίμα «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας», περνάει στην επόμενη φάση, τη μετατροπή του ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ. Τα κυβερνητικά ψέματα αποκαλύπτονται. Τα κυρίαρχα πολιτικά στρατόπεδα του ΟΧΙ και του ΝΑΙ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) δεν ήταν, στην πραγματικότητα, αντίπαλα, κινούνταν στην ίδια κοίτη της ευθυγράμμισης και της υποταγής στους δανειστές ιμπεριαλιστές. Τώρα, συναντώνται ανοιχτά και, από κοινού, χαλκεύουν τα νέα δεσμά του ελληνικού λαού. Ένα νέο μνημόνιο μεγαλύτερης υποδούλωσης της χώρας και νέας αντιλαϊκής επέλασης ετοιμάζεται πυρετωδώς.

Αποδεικνύεται, τώρα, πως καμιά λύση για το λαό και τα μεγάλα προβλήματα που τον ταλανίζουν δεν μπορεί να προκύψει από ναρκοθετημένα δημοψηφίσματα, όπως αυτό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, να ακυρώσει τις σειρήνες και τα αντιδραστικά σχέδια του νέου αντιλαϊκού μετώπου της «εθνικής συναίνεσης» και της «εθνικής ομοψυχίας», να παλέψει για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπηρετήσουν οι κομμουνιστές, οι λαϊκοί αγωνιστές στο μαζικό κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα και τους συλλόγους, στις λαϊκές γειτονιές.

Διαβάστε επίσης