Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς-Συγκέντρωση στην Καισαριανή

Κατηγορία: 

Με μια νέα επίδειξη αυταρχισμού και εκφοβισμού, δυο μόλις μέρες πριν την άρση των απαγορευτικών μέτρων και της καραντίνας, η κυβέρνηση απαγορεύει τις κινητοποιήσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καταπατώντας με πρόσχημα τον κορονοϊό, ένα αναφαίρετο, με αιματηρούς αγώνες κατακτημένο, δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού.

Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επιβολή του πρώτου μνημονίου που συνέτριψε θεμελιώδεις εργατολαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, οδήγησε στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση πλατιά εργατολαϊκά στρώματα, ξεπούλησε όσο-όσο τον πλούτο και τις υποδομές της χώρας.

Τώρα, μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, η εργατική τάξη και ο λαός μας βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με μια βαθιά οικονομική κρίση όπου οι αντεργατικοί νόμοι, τα διατάγματα και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ διαγράφεται η απειλή επιβολής νέων σκληρών αντιλαϊκών μνημονίων.

Καθώς η υγειονομική κρίση σταδιακά υποχωρεί, οι αναταράξεις και οι συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα οικονομικό τσουνάμι έχει αρχίσει να σαρώνει τα πάντα.

Κύριο μέλημα των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεών τους, σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας, είναι να μετακυλήσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων μέσα από τεράστιας κλίμακας απολύσεις, καταπάτηση εργασιακών σχέσεων και κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, περικοπές μισθών και όλα τα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν.

Αυτή η πραγματικότητα επιβάλλει να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα ώστε να αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκό κυβερνητικό νόμο, κόντρα στην εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική της συναίνεσης, της υποχώρησης και του συμβιβασμού.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί να την τιμήσουμε μαχητικά, κόντρα στο μαζικό εκφοβισμό, στα μέτρα φίμωσης και καταστολής, προβάλλοντας και διεκδικώντας τα άμεσα και γενικότερα αιτήματα της εργατικής τάξης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και φίλους, τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Καισαριανής και την πορεία στο Σκοπευτήριο, την Παρασκευή στις 11.30, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να τιμήσουμε τους ήρωες της εργατικής τάξης, τους 200 κομμουνιστές που εκτέλεσαν οι χιτλεροφασίστες κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944.

28-4-2020

Διαβάστε επίσης