Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το lock down: Η κυβέρνηση θέλει το λαό φοβισμένο στα σπίτια του, την αστυνομία να τρομοκρατεί και την εργοδοσία να αλωνίζει

Κατηγορία: 

Η επιβολή ενός δεύτερου lock down, μετά από αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων, συνιστά τη μεγαλύτερη απόδειξη της αδιέξοδης και εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας. Αντιμετωπίζοντας το λαό με το προκλητικό πλέον ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της και να χρεώσει τα αποτελέσματα της πολιτικής της σε αυτούς που «δεν συμμορφώθηκαν».

Λίγες μέρες πριν, όταν οι διασωληνωμένοι από κορονοϊό έφταναν τους 105, τα στελέχη του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωναν ότι το ΕΣΥ φτάνει στα όρια του! Αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε τον Κικίλια, την Τετάρτη 4/11, να δηλώσει ότι το ΕΣΥ σε λίγους μήνες ενισχύθηκε «όσο δεν ενισχύθηκε τα τελευταία 46 χρόνια», να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά το άνοιγμα του τουρισμού και να αποδώσει τις αρνητικές εξελίξεις σε μια «μικρή μερίδα επιπόλαιων νέων κυρίως» ανθρώπων, που δυστυχώς πήραν στο λαιμό τους υπόλοιπους. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για ένα μνημειώδη λόγο πρόκλησης και απύθμενου θράσους, από τον υπουργό Υγείας ενός συστήματος που καταρρέει με 150 διασωληνωμένα περιστατικά από κορονοϊό!

Η αλήθεια των αριθμών κάνει σκόνη την άθλια προπαγάνδα τους. Μετά από 9 μήνες φθηνών διακηρύξεων περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον Μάρτη. Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με τα κενά των 30.000 υγειονομικών και των 3.000 ΜΕΘ που θα έπρεπε να λειτουργούν βάσει του οργανογράμματος του ΕΣΥ. Αυτό που κατάφεραν είναι, μετά από αλλεπάλληλες περικοπές προσωπικού και πόρων, να λειτουργούν οριακά οι 650 ΜΕΘ! Έτσι, μόλις ο αριθμός διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος η κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, κλείνει για δεύτερη φορά την κοινωνία μέσα. Και τίποτα δεν αποκλείει -είναι πιθανότατο μάλιστα- μετά από 2-3 μήνες να προχωρήσει και σε τρίτο κλείσιμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα, άνοιξε διάπλατα τα σύνορα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, χωρίς να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ούτε καν δειγματοληπτικά τεστ. Άφησε τα ΜΜΜ, και ειδικά τις αστικές συγκοινωνίες, να συνεχίσουν να μεταφέρουν τον κόσμο κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ασφυκτικού στοιβάγματος. Ακυρώνοντας κάθε επιστημονική θεώρηση και χλευάζοντας τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών, άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και με τη διαβεβαίωση ότι «οι πολυπληθείς τάξεις είναι οι πιο ασφαλείς επιδημιολογικά χώροι». Υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από παιδιά και εφήβους!

Τώρα, πνιγμένη στις αντιφάσεις των μέτρων και των ανακοινώσεών της, σπεύδει πανικόβλητη να προχωρήσει στις ίδιες αδιέξοδες απαγορεύσεις. Απαγορεύσεις και περιορισμούς που στόχο έχουν πάντα τη χρέωση στον «ανυπάκουο λαό» κάθε αρνητικής εξέλιξης και τη δημιουργία ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου αυταρχισμού και καταστολής για τη συνέχιση της επιβολής μιας βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Απαγορεύσεις, που όσο το ΕΣΥ δεν ενισχύεται και δεν λαμβάνονται πραγματικά μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας, είναι κενές υγειονομικού περιεχομένου.

Η κυβέρνηση απέδειξε όλους αυτούς τους μήνες ότι, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την πολιτική εγκατάλειψης του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας. Απέδειξε ότι αξιοποίησε και αξιοποιεί στο έπακρο την πανδημία για τη λήψη αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μέτρων με στόχο την ακαριαία επιβολή του συνόλου των πιο μαύρων πόθων του νεοφιλελευθερισμού. Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, την εργασία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, το χτύπημα των σωματείων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων της απεργίας και της διαδήλωσης αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το λαό και τον τόπο. Για αυτό ο αγώνας για την ανατροπή της δεν μπορεί να μετατεθεί στο μέλλον. Λαός και νεολαία έχουν κάθε λόγο να ορθώσουν έναν πύργο αντίστασης ενάντια στην πολιτική του ζόφου, του δεύτερου lock down και των απαγορεύσεων. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στα νέα απαγορευτικά μέτρα που οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, το λαό στην εξαθλίωση και πολλαπλασιάζουν τους υγειονομικούς κινδύνους.

Ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι ο αγώνας που πρέπει να δοθεί σήμερα!

5-11-2020
Το Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης