Ανακοίνωση του ΣΕΚΑ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Κατηγορία: 

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες!

Με πρόσχημα την πανδημία, και με πραγματική πρόθεσή της την κατάργηση των εκδηλώσεων τιμής για το Πολυτεχνείο, η κυβέρνηση της ΝΔ απαγορεύει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων σε όλη την επικράτεια, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και απειλώντας με συλλήψεις και καταστολή. Το αντιφασιστικό, αντιαμερικανικό, αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου, περίπου μισόν αιώνα τώρα, είναι, όπως φαίνεται, μια οδυνηρή όχληση για κάποιους.

Η καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος πραγματοποιείται με απόφαση του αντιστράτηγου αρχηγού της ΕΛΑΣ, με ανάλογες απαγορεύσεις να έχει γνωρίσει η χώρα στις 21 Απριλίου 1967 και στις 17 Νοεμβρίου 1973, γεννώντας αβίαστα δυσάρεστους συνειρμούς σε κάθε δημοκράτη που διατηρεί την ειλικρίνεια των οφθαλμών, της μνήμης και της κρίσης του. Ακόμη και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανακοίνωσε πως «η απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

Στην πράξη, η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο επικαλείται την υγειονομική κρίση, την οποία η ίδια προκάλεσε με τις επιλογές της ή την αδράνειά της. Σήμερα, δεν επιτρέπει ούτε κατάθεση στεφανιού στο Πολυτεχνείο, τάχα για να προστατεύσει τους πολίτες από τον κορονοϊό. Όλοι όμως βλέπουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο πρωθυπουργός της χώρας «δεν μπορεί να γεννήσει λεωφορεία» για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, την ίδια ώρα όμως μπορεί να γεννήσει δισεκατομμύρια ευρώ για νέες παραγγελίες γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale. Δίνει εκατομμύρια σε κανάλια, διοικήσεις ιδιωτικών κλινικών, και εταιρείες διοδίων, ούτε ευρώ όμως στο δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα καταθέτει πρόταση μείωσης κατά 30.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021 των κονδυλίων για την Υγεία! Η επιτροπή των «ειδικών» της κυβέρνησης εξηγεί ότι, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι προτιμ;oτερο οι σχολικές αίθουσες να έχουν 25 μαθητές αντί για 15, ενώ οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης, όταν δεν κόβουν πρόστιμα σε αστέγους, πραγματοποιούν παράνομες συλλήψεις μέσα σε χώρους πανεπιστημίων, και στοιβάζουν για ώρες τους δεκάδες προσαχθέντες μέσα σε κλειστά δωμάτια λίγων τετραγωνικών μέτρων· όλα αυτά, «για να μας προστατεύσουν από τον κορονοϊό».

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την αντιδημοκρατική εκτροπή! Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι σταθερά επίκαιρο, με τη συγκυρία να ζητά δίπλα στο αίτημα για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» να σταθεί και η απαίτηση για «δημόσια και δωρεάν Υγεία» για όλο τον λαό.

Αρκετά με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», την τρομοκρατία και τις απαγορεύσεις! Έστω τώρα, να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της, με στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, με κανονικές, μαζικές προσλήψεις, όχι υποσχέσεις και μπαλώματα, τα οποία σήμερα έχουν φέρει το σύστημα υγείας στα όριά του! Με δημιουργία κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ, όχι με ενίσχυση των ΜΑΤ! Με έλεγχο για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγαλοεργοδότες, όχι στην πύλη του Πολυτεχνείου!

Διεκδικούμε τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου. Καλούμε τα μέλη μας να στηρίξουν την προσπάθεια για να αποδοθεί στο Πολυτεχνείο η μνήμη και η τιμή που του αρμόζει. Οι μαζικές αντιφασιστικές, αντιαμερικανικές, αντιιμπεριαλιστικές πορείες και κινητοποιήσεις της 17ης Νοεμβρίου θα επανέλθουν σε όλη την επικράτεια επιβεβλημένες από τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας!

Ο ΣΕΚΑ συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου.

Το Πολυτεχνείο ζει μέσα στους αγώνες!

Υγεία-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία!

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία!

Διαβάστε επίσης