Ανακοίνωση των Ασκουμένων με ΕΣΠΑ δικαστηρίων Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1/12, η προγραμματισμένη παρέμβαση μπροστά στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μοιράστηκε πλατιά η σχετική ανακοίνωση που είχε αποφασιστεί στη συνέλευση της 25ης Νοεμβρίου, ενώ αναρτήθηκαν και πανό στις δύο εισόδους. Το κλίμα ήταν θετικό με τους δικηγόρους και τον κόσμο που ερχόταν στα δικαστήρια να συμπαρίσταται στον αγώνα μας και να αναγνωρίζει το δίκιο των αιτημάτων μας.

Η πίεση, που έχει δημιουργήσει ήδη η καμπάνια μας, είχε ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ανακοινώσει ότι θα πληρωθούν κανονικά οι συνάδελφοί του Β Κύκλου και θα δοθούν το Δεκέμβρη τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους του Α’Κύκλου. Ωστόσο, θα πρέπει η πίεση, που ασκούμε, να συνεχιστεί για να υλοποιηθούν κιόλας αυτές οι ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα των αδειών παραμένει, το ίδιο και το καθεστώς με βάση το οποίο θα δουλέψουμε του χρόνου στα δικηγορικά γραφεία. Για αυτό πρέπει να συνεχιστεί η καμπάνια, να κάνουν όλοι οι συνάδελφοι και στις άλλες πόλεις συνελεύσεις και αντίστοιχες δράσεις, μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.
Όσον μας αφορά, θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, όπως αποφασίσαμε στην τελευταία μας συνέλευση, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για να καταθέσουμε τα αιτήματα μας εκεί, όποτε αυτό οριστεί.

Διαβάστε επίσης